Film

Skribent

Thomas Linnaeus

16 juli 2023 | 13:00

På tv ikväll: 90-talssvulstig romantik med Whitney Houston och Kevin Costner

Kevin Costner och Whitney Houston är 90 talets superstjärnor som blir förälskade i den lite lagom ostiga “Bodyguard”, som visas kl 21.00 idag.
Kevin Costner och Whitney Houston - kan det bli en bättre kärlekshistoria? Det är givetvis “The Bodyguard” jag skriver om. Här får vi se 90-talets hetaste duo med både artisten Houston och skådisen Costner i toppen av sina karriärer. Och sisådär 31 år efter premiären, visas den gamla romantiska thrillern “Bodyguard” ännu en gång på tv ikväll.
 
Vem kan väl glömma att Houstons megahit "I will always love you" (som för övrigt är en cover på en låt från Dolly Parton) blev en plåga över Sverige och andra länder i samband med lanseringen av filmen? "Aaaaand I...... will alwayyyyyyyys.... love youuuu". Ingen missade Houstons största megahit i kring tidigt 90-tal.
 
Här ser vi “Yellowstone”-skådisen som livvakten Frank Farmer. Efter att han misslyckats förhindra en attack mot den forne presidenten Reagan, växlar han om och tar sig an uppdraget att skydda superstjärnan Rachel Marron. Men deras relation visar sig bli annat än professionell… I rollerna ser vi en skönsjungande Houston och en hårdför Costner som inte kan hjälpa att falla för varandra trots att de är ett omaka par.
 
 
“Bodyguard” är regisserad av Mick Jackson, som senaste åren gjort “Denial” och “Temple Grandin”. Filmen är skriven av Star Wars-ikonen Lawrence Kasdan, som kanske är mest berömd för att ha skrivit “The Empire Strikes Back” och “Return of the Jedi”.
 
Trots sin status som en av 90-talets största kärleksfilmer - vem kan glömma Houstons mäktiga tolkning av “I Will Always Love You”? Så har “Bodyguard” låga 38 av 100 på RottenTomatoes. Jag står dock fast vid att filmen ändå är värd att se - även om den är ganska ostig.
 
“Bodyguard” visas på TV3 kl 21.00 och kan streamas på HBO Max.
| 16 juli 2023 13:00 |