Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

29 februari 2024 | 05:00

På tv ikväll: 2021 års mest sågade film? Kärleksdramat fick mest hat av kritikerna

Vad är ordet som beskriver filmhistoriens klenaste kärlekshistoria som försöker krysta fram en betydelselös tredje del?
En fantastisk film som bör visas i undervisningssyfte som exempel på destruktiva och skadliga förhållanden som ingen mår bra av, allra minst publiken. Vad som började som fan-fiction om Harry Styles har under en alldeles för lång filmserie förgiftat publikens sinnen gällande relationer att eftersträva. 
 
Hardin (Hero Fiennes Tiffin) är missbrukare, manipulativ och miserabel. Tessa (Josephine Langford) är motsastsen. Varför detta ska vara grunden till en "kärlekshistoria" som ska luftas i hela fem (!!) filmer är beyond me, dock perfekt exempel på red flags och vad som inte gör relationer hälsosamma.
 
Filmen skryter med sorgliga 8% på filmkritikersidan Rotten Tomatoes och en kritiker noterar att "detta knappast är en film". En annan säger "hur fruktansvärda än dessa filmer är, "After We Fell" når nya bottennivåer genom att vara olidligt tråkig". 
 
Lust, längtan och läbbiga vibbar. 
 
Den minsta antydan till erotik eller elegans försvinner bland oceaner av obekväma situationer och våldtäktsosandse beteende. "Sluta vara så j-la rapey" - är det för mycket begärt?
 
Filmen fick en välförtjänt etta i betyg på MovieZine. Jake Bolin tar fram den stora sågen och noterar att Tessa får "tvingas förhålla sig till ständiga svartsjukeutbrott och allmänt tjurigt beteende, själva wikipedia-definitionen av toxisk maskulinitet, som ingen resonabel människa skulle acceptera i mer än en kvart om det inte vore för att Hardin ÄR SÅ HET samtidigt." Ikväll torteras tv-publiken med detta spektakel. 
 
Här kan du se till att undvika "After We Fell":
 
• Ikväll 21:00 på TV8
• Streama på Viaplay eller Tele2 Play 
• Hyr/köp på SF Anytime eller iTunes 
 
 
Vad tycker du om "After We Fell"? Kommentera nedan. 
| 29 februari 2024 05:00 |