Spel

Skribent

Thomas Linnaeus

21 augusti 2023 | 10:01

Är “Overwatch 2” det sämsta spelet någonsin? Nu svarar Blizzard på kritiken

Trots alla negativa recensioner som "Overwatch 2" fått på Steam, så är studion optimistisk om framtiden för spelet.
För några dagar sedan skrev vi om att “Overwatch 2” hade framröstats till det sämsta spelet någonsin på spelplattformen Steam. Detta har inte gått helt obemärkt förbi och nu har spelets regissör Aaron Keller bemött kritiken.
 
“Vi lanserade spelet på Steam förra veckan, och även om det inte är en kul upplevelse att få en bomb av negativa recensioner, har det varit fantastiskt att se många nya spelare hoppa in i “Overwatch 2” för första gången. Vårt mål med spelet har varit att göra det mer tillgängligt för fler människor än någonsin tidigare”, skriver Keller på Blizzards hemsida.
 
Enligt Keller grundar sig den negativa kritiken i Blizzards val att lägga ner den efterlängtade och stora PvE-delen i “Overwatch 2”. Här skulle de hektiska matcherna vara utbytta mot ett enspelarläge och detta var ett av Blizzards försäljningsargument till att man ens skulle köpa uppföljaren.
 
“Många av recensionerna på Steam nämner just att vi skrotat delar av PvE-läget som vi utannonserade 2019 - som en av huvudorsakerna till missnöjet, och det förstår jag. Utannonseringen handlade om ett ambitiöst projekt som vi i slutändan inte kunde leverera”, fortsätter Keller.
 
Avslutningsvis berättar Keller att utvecklingen av “Overwatch 2” kommer att fortsätta, och att Blizzard jobbar hårt för att lägga till nya hjältar, banor och spellägen i spelet - trots stämpeln “sämsta spelet någonsin” på Steam.
 
Vad tycker du om “Overwatch 2”?
| 21 augusti 2023 10:01 |