Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

27 oktober 2014 | 11:00

Överlever Nucky "Boardwalk Empire"-finalen?

I går gick seriefinalen i USA, i dag släpptes det allra sista avsnittet på HBO Nordic - och frågan alla ställer sig är: kommer seriens huvudperson, Nucky Thompson, klara livhanken?
Observera att texten innehåller spoilers för den femte säsongen fram till finalen.  Läs vidare på egen risk. 

När nu Terence Winters gangsterepos går i graven efter fem händelserika säsonger (och 40 Emmy-nomineringar, varav 17 blev vinster) är det med döden som ständigt sällskap. Kostymdramat som tog sin början på det glada 1920-talet i Atlantic City har aldrig backat för att ta livet av populära rollfigurer - Jimmy Darmody (Michael Pitt) som det klarast lysande exemplet - men under det här avslutande kapitlet har det sannerligen inte sparats på krutet. Så att säga. 

Chalky (Michael K. Williams), Van Alden (Michael Shannon), Mickey Doyle (Paul Sparks) och Sally (Patricia Arquette) har alla fått sätta livet till under de sju avsnitt som gått. De flesta oväntade och chockerande dödsfall. Så, med sitt brottsimperium krossat och hans fiender på krigsstigen - kommer Steve Buscemis alltmer pressade Nucky Thompson lyckas lura döden? Har han ett sista äss i rockärmen?

Svaret får vi i dag. 

Här är en snabb införtitt på "Eldorado", som finalavsnittet döpts till:


Kommer ni sakna "Boardwalk"? Eller var det rätt läge att avsluta nu? Tyck till!
| 27 oktober 2014 11:00 |