Film

Skribent

MovieZine

7 november 2021 | 15:00

Otippat tidig digitalpremiär för "No Time to Die"

Redan på tisdag kan James Bond-rullen hyras i USA. Men när släpps den på streaming i Sverige?
No time to waste! Redan på tisdag, 9 november, kan den nya Bondfilmen hyras digitalt i USA - bara 30 dagar efter biopremiären.

MGM:s beslut har överraskat filmbranschen. Studion har varit stenhårda på att "No Time to Die" ska visas på bio, vilket ledde till 18 månaders fördröjning under coronapandemin. Den har dessutom dragit in hyfsade intäkter på över 600 miljoner dollar globalt.

Men James Bond är traditionellt sett inte lika het i USA som i Europa. Variety skriver att filmens tidiga digitalpremiär "sannolikt beror på filmens något måttliga prestation på amerikanska biografer". Bondfilmer lockar något äldre publik som varit mer skeptisk till att återvända till bion efter pandemin.

Det är ännu inte klart när "No Time to Die" släpps digitalt eller i fysiskt format i Sverige. Innan pandemin gällde iallafall fyra månader från och med biopremiären (som var den 30 september). Som senast borde den komma ut i slutet av januari, men numera är kortare biofönster mer en regel än undantag. Vi blir inte alltför chockade om agent 007 rullar in i våra vardagsrum lagom till jul.
| 7 november 2021 15:00 |