Film

Skribent

MovieZine

26 mars 2021 | 10:00

Oscarsnominerade "Sound of Metal" kommer till Amazon Prime Video

Det kritikerrosade dramat med Riz Ahmed redo för svensk streamingpremiär i april.
Trevliga nyheter idag från streamingtjänsten Amazon Prime Video. Den hyllade Oscarskandidaten "Sound of Metal" dyker upp i det svenska utbudet den 12 april.

Filmen gick upp på bio i början av februari, men med tanke på pandemin och rådande restriktioner är det antagligen många som missat den. Nu får vi chansen att se en av årets stora indie-favoriter i god tid innan Oscarsgalan den 25 april. "Sound of Metal" är nominerad till 6 Oscars, bl.a. för Bästa film, Bästa manliga huvudroll (Riz Ahmed) och såklart - Bästa ljud.

Handlingen följer en ung trummis som drabbas av hörselskador, vilket får honom att omvärdera allt som är viktigt i livet. "Sound of Metal" regisseras av Darius Marder, manusförfattaren till "The Place Beyond the Pines". En av filmens producenter är Derek Cianfrance.
 
 

Fler premiärer på Amazon Prime Video i april

 
"Them" är en helt ny Amazon Original-serie skapad av Little Marvin. I den första säsongen av antologi-serien får vi följa en svart familj under 1950-talets USA. Familjen flyttar från North Carolina och till det vita Los Angeles-kvarteret som under den perioden kallades The Great Migration. Men i det idylliska hemmet härjar, hotar och hånar ondskefulla krafter den nyinflyttade familjen. Streamingpremiär 9 april.

"Tom Clancy's Without Remorse" är en amerikansk actionthriller med Michael B. Jordan i huvudrollen, regisserad av Stefano Sollima och skriven av Taylor Sheridan och Will Staples. Filmen handlar om John Kelly, en elitsoldat inom den amerikanska flottan US Navy SEAL, som avslöjar en internationell konspiration och samtidigt söker hämnd på ryska soldater som mördat hans gravida fru. Streamingpremiär 30 april.

Dessutom släpps den sjätte säsongen av kriminalserien "Bosch" den 17 april.
| 26 mars 2021 10:00 |