Film

Skribent

Alexander Kardelo

30 mars 2022 | 08:10

Oscarsakademins svar efter Will Smith-skandalen: "Kommer vidta åtgärder"

I ett brev till sina medlemmar fördömer Akademin söndagens omskrivna käftsmäll och lovar att fundera ut passande konsekvenser.
Arrangörerna bakom Oscarsgalan - The Academy of Motion Picture Arts and Sciences - är "upprörda" över Will Smiths agerande på söndagsnattens Oscarsgala. 
 
Händelsen som hela världen talar om, då den Oscarsnominerade skådespelaren stormade upp på scen och klappade till komikern Chris Rock, fördöms av Akademin i ett brev till alla medlemmar. Nu lovar man att "vidta passande åtgärder" vilket kommer att ta några veckor, skriver Variety.
 
"Söndagens sändning av den 94:e Oscarsgalan skulle bli en hyllning till de många individer i vår bransch som gjort ett fantastiskt jobb senaste året. Vi är upprörda och bestörta över att dessa ögonblick överskuggades av oacceptabelt och skadligt beteende på scenen av en nominerad", står det att läsa i Akademins brev.
 
"För att vara tydliga, vi fördömer Mr. Smiths handlingar under söndagskvällen. I enlighet med våra stadgar kommer Akademins styrelse nu att ta beslut om passande åtgärder för Mr. Smith." Fortsättning följer...
| 30 mars 2022 08:10 |