Film

Skribent

Mats Karlsson

29 oktober 2014 | 21:00

Orson Welles ofärdiga film kommer på bio

Royal Road Entertainment kommer att färdigställa de ofärdiga scenerna och göra filmen “The Other Side of the Wind” klar för biorelease 2015.
En av Hollywoods stora legender Orson Welles satte igång med filmen “The Other Side of the Wind” 1970, men hann tyvärr inte att färdigställa filmen innan sin död 1985. Enligt New York Times har nu Royal Road Entertainment köpt rättigheterna till de ofärdiga filmen och planerar en biorelease.

Filmen handlar om en temperamentsfull regissör (John Huston) som brottas med Hollywoodchefer om ett filmprojekt. I övriga roller hittar vi Susan Strasberg, Lilli Palmer, Dennis Hopper och Peter Bogdanovich.

Royal Road Entertainment tog hjälp av producenten Frank Marshall ("Jurassic World") för att komma överens med Orson Welles dotter Beatrice Welles.

- Vi har Orson Welles anteckningar och det som behöver göras är att färdigställa scener och lägga till musik. De goda nyheterna är att det kommer inte ta så lång tid, tack vare dagens teknologi, säger Marshall till New York Times.

Royal Road Entertainments plan är att släppa filmen på bio nästa år.
| 29 oktober 2014 21:00 |