Film

Skribent

Alexander Dunerfors

9 juni 2019 | 10:30

Nästa ”Ghostbusters” samlar originalgänget

Dan Aykroyd, Bill Murray och Ernie Hudson bekräftas vara "inblandade" i uppföljaren - premiär 2020.
Nya ”Ghostbusters”-filmen kommer att följa en ung generation spökjägare. Men originalskådisarna är involverade, precis som fansen har önskat.

Häromdagen skrev vi att Sigourney Weaver upprepar sin roll som Dana Barrett. Nu är det officiellt att Dan Aykroyd, Bill Murray och Ernie Hudson kommer tillbaka i någon form. Tillsammans med Harold Ramis bildade de spökligan i Ivan Reitmans klassiska komedi ”Ghostbusters” från 1984 och dess uppföljare ”Ghostbusters II” år 1989.

Reitmans son Jason Reitman regisserar den kommande uppföljaren. Han meddelade den glada nyheten under gårdagens Ghostbusters Fan Fest-panel i Culver City, skriver Slashfilm. Alla skådespelarna har läst manuset, och det är viktigt för Reitman att originalgänget är involverade i den nya filmen. Troligtvis medverkar de också framför kameran, men det har inte bekräftats.

Huvudrollerna kommer att spelas av Finn Wolfhard (”Stranger Things”), Carrie Coon (”Gone Girl”) och Mckenna Grace (”Gifted”). Den nya filmen kommer ignorera Paul Feigs "Ghostbusters" från 2016, och ses som en uppföljare på originalfilmerna. Det blir biopremiär i juli 2020.
| 9 juni 2019 10:30 |