Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

18 oktober 2018 | 07:10

"Orange Is the New Black" läggs ned efter nästa säsong

Den sjunde säsongen av kvinnofängelseserien "Orange Is the New Black" släpps under 2019 - nu vet vi att det blir seriens sista.
"Orange Is the New Black" är (tillsammans med "House of Cards", vars nästa säsong också blir den sista) en av Netflix allra första egna originalserier. Sedan 2013 har vi fått följa Piper Chapmans resa allt djupare in i det amerikanska fängelsesystemet. 
 
Serien har efter att inledningsvis haft Chapman som uppenbar huvudperson, lyckats göra om "Orange Is the New Black" till en riktig ensamble-serie. Där de många intagna kvinnorna fått sina egna bakgrundshistorier berättade på olika sätt, som gjort att vi nu snarare har ett likartat fokus på ett tiotal karaktärer.
 
 
För egen del tycker jag att säsongerna fram tills nu har varit väldigt ojämna, där vissa varit helt fantastiska (säsong 4) medan andra varit fruktansvärda sömnpiller (säsong 3 och 5). Samtidigt är det tråkigt att se att en av de äldsta Netflix-serierna, som först lärde oss vad bingetittning var, nu slutligen går i graven.
 
Redan i november kommer vi också att få ta farväl av långköraren "House of Cards", som även den varit med oss sedan Netflix drog igång sin satsning på egna tv-serier under 2013.
 
Kommer du att sakna "Orange Is the New Black" och "House of Cards" efter att de båda serierna har lagts ned? Kommentera gärna nedan!
| 18 oktober 2018 07:10 |