Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

11 augusti 2023 | 12:01

“One Tree Hill”-stjärnan var med i en sekt: “Jag litade inte på någon”

Bethany Joy Lenz som syntes i nio säsonger av “One Tree Hill” var under samma tid med i en sekt.
Skådisen Bethany Joy Lenz som medverkade i ungdomsdramat “One Tree Hill” jobbar just nu på en biografi om hennes liv, skriver Variety. Under tiden hon jobbade med TV-serien var Lenz även med i en sekt och detta kommer hennes nya bok att handla om.
 
- Det viskades bakom kulisserna, som folk visste att jag var med i en sekt. Ett tag försökte de alla rädda mig, vilket är underbart och fantastiskt att de brydde sig så pass mycket om mig, berättar Lenz för sidan.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Bethany Joy Lenz som Haley James Scott i "One Tree Hill".
 
Lenz spelade Haley James Scott i nio säsonger av “One Tree Hill” mellan åren 2003-2012. Redan under första året av serien var hon med i en bibelgrupp, vilket var vägen in i sekten.
 
- De fick dig att misstro alla runt omkring dig så att de enda människor du litar på är, först och främst, ledarna och människorna inom gruppen. Förutsatt att ledarna inte försöker ställa er mot varandra - vilket hände hela tiden, fortsätter Lenz.
 
Lyckligtvis spelades “One Tree Hill” inte in i Los Angeles, där sekten har sitt säte, och tack vare detta var inte Lenz så pass fysiskt närvarande i sekten.
 
- När serien pågick var jag borta nio månader om året i North Carolina. Jag flög fram och tillbaka, många människor på besök och sånt, men mitt liv var i North Carolina. Och jag tror att det långa avståndet gjorde stor skillnad när det var dags för mig att vakna upp, fortsätter Lenz.
| 11 augusti 2023 12:01 |