Skribent

Alexander Dunerfors

25 mars 2014 | 20:30

On-demand-film har aldrig varit billigare än nu

Hyr din film från 3 kronor: film2home.se lanserar en unik, dynamisk prismodell där populariteten sätter priset.

Intresset för illegal streaming har ökat kraftigt på sistone. Flera tjänster på nätet gör användarna osäkra på vad som är legalt och inte. Samtidigt hyr allt färre sina filmer i en fysisk butik, och användarna lockas inte till VOD-tjänsterna med samma prissättning. Dessutom känns äldre filmer ofta för dyra.

Men nu händer det äntligen saker på marknaden. Film2home hoppas skaka om branschen med ett helt nytt sätt att prissätta video-on-demand-filmer: en dynamisk prissättning som styrs av efterfrågan.

Priserna uppdateras kontinuerligt och filmer som har en lägre efterfrågan blir billigare. Kortfattat: när många vill se nyss släppta "Gravity" i HD kostar den 49 kr, vilket är maxpris. Filmerna som färre hyr sjunker i pris till 19, 9 eller så lågt som 3 kronor.

Ulrika Lindwall, VD på film2home, förklarar:

- Vi väljer en dynamisk prismodell av strategiska skäl trots att vi inte går med vinst på de billiga filmerna (kostnaden för streaming och royalty överstiger intäkterna vi får för filmerna) men vi vill att filmbranschen skall överleva, att nya filmer skall fortsätta att skapas, att man fortsatt, på laglig väg, skall kunna konsumera lika mycket bra (och ny) film som man tidigare har gjort.

- Vi vill skapa ett alternativ till piracy där det inte känns som att man bränner hål i plånboken om man bara vill strökolla en "vanlig" film, men där man självklart förstår värdet på en ny storproduktion. Vi vågar sticka ut och gå emot strömmen och ge användaren möjlighet att konsumera bra film till hög kvalitet och till rätt pris.

I skrivande stund finns över 800 filmer att hyra för 3 kronor: bland godbitarna hittar vi klassiker som "The Terminator" och "Jurassic Park" men även riktigt nya titlar som "VHS 2", "A Field in England" eller "Chimpanzee".

Priserna ändras dagligen, så kolla in själv och gräv i utbudet på film2home.se.

| 25 mars 2014 20:30 |