Film

Skribent

MovieZine

3 november 2021 | 15:00

Omtalade dokumentären "The Rescue" får biopremiär

Nagelbitande spänning utlovas i Oscarsvinnande "Free Solo"-regissörernas nya film.
En av höstens mest omtalade dokumentärfilmer är nu klar för svensk biopremiär. Den 24 november går "The Rescue" upp på utvalda biografer runt om i landet.

National Geographic-producerade "The Rescue" är den nya filmen från duon Jimmy Chin och Elizabeth Chai Vararhelyi, som år 2019 vann Oscar för Bästa dokumentär med "Free Solo". Även denna handlar om den lilla människans kamp mot naturen, på sätt och vis. I "The Rescue" berättas historien om tolv pojkar och deras tränare som fastnade i en översvämmad gruva i Thailand år 2018, och den räddningsinsats som följde.

Filmskaparna var dock inte själva på plats utan har rekonstruerat händelseförloppet med dykarna själva, och varvar materialet med intervjuer och nyhetsinslag.

"Resultatet ger en kristallklar förståelse över hur räddningsarbetet gått till, de till synes omöjliga hindren, och alla hjälteinsatser, samtidigt som känslan förmedlas oerhört väl av vilken fruktansvärt skrämmande upplevelse det måste ha varit för de inblandade. Vilken filmupplevelse!" skriver Annika Andersson i sin recension som snart publiceras på MovieZine.
 
 
"The Rescue" kommer att få streamingpremiär på Disney+ längre fram.
| 3 november 2021 15:00 |