Serie

Skribent

MovieZine

2 februari 2022 | 17:00

Omtalad Bill Cosby-dokumentär visas i Sverige

Dokumentärserien "We Need to Talk about Cosby" kommer till Paramount+ på lördag, den 5 februari.
Den världsberömda komikern, skådespelaren, filantropen och afroamerikanska ikonen Bill Cosby, som i decennier hyllades och beundrades som "America's Dad", har de senaste åren blivit ökänd som åtalad för en rad sexuella övergrepp.

I dokumentärserien "We Need to Talk about Cosby" utforskas Cosbys komplexa historia, liv och karriär. Genom intervjuer med kulturkommentatorer, komiker, journalister och kvinnor som delar personliga berättelser om fasansfulla möten med Cosby vägs hans handlingar mot hans obestridliga globala inflytande.

Arkivmaterial avslöjar också att Cosby kan ha hintat om vem han kan ha varit hela tiden – den totala motsatsen till den principfasta offentliga person som blev en hjälte för så många människor.

Seriens fyra avsnitt kastar nytt ljus över både Cosbys bidrag till kulturen och de fruktansvärda brott han anklagats för – att under årtionden ha drogat och våldtagit mer än 60 kvinnor.
 
 
Regissören W. Kamau Bell berättar i en intervju med Hollywood Reporter att han avgudade Cosby under sin uppväxt:

- Jag vet inte när jag förstod, men någonstans mellan 0 och 60 insåg jag att det var på riktigt. Något är på gång här. Det är för många kvinnor och för många berättelser. Och jag insåg att de inte har något att vinna på att ljuga. Det finns inga pengar i världen som gör det värt att offentligt anklaga en berömd man för våldtäkt, säger han.
 
 
"We Need to Talk about Cosby" kommer exklusivt till Paramount+ lördagen den 5 februari då seriens samtliga fyra avsnitt släpps. Serien hade världspremiär på Sundance Film Festival den 22 januari i år.
| 2 februari 2022 17:00 |