Film

Skribent

Thomas Linnaeus

13 oktober 2023 | 15:00

Gerard Butler kan äntligen andas ut - får betalt för gamla actionfilmen

Tydligen har Gerard Butler inte fått rätt ersättning från “Olympus Has Fallen” som släpptes 2013.
Flera år efter “Olympus Has Fallen”, kommer Gerard Butler äntligen att få betalt för sin roll som agenten Mike Bannon, skriver Deadline. Tidigare i somras stämde Butler producenterna bakom filmen och menade att de var skyldiga honom mer än 10 miljoner dollar.
 
Nu har parterna kommit överens, och även om summan inte avslöjats ska Butler vara nöjd, enligt en källa till sidan. “Olympus Has Fallen” blev en mindre framgång för Lionsgate, som sedan skapat en hel filmserie med Butler i huvudrollen.
 
Fjärde filmen “Night Has Fallen” är på gång just nu och sedan gör man även tv-serien “Paris Has Fallen”. Filmerna handlar om en Secret Service-agent som skyddar presidenten mot olika hot. Filmerna har dels utspelat sig i Vita huset, men även London och Los Angeles.
 
 
Vad den fjärde filmen ska utspela sig är oklart, men i en intervju med ComicBook.com så verkar Butler vilja ta en paus från actionserien:
 
- Vi har ett manus för filmen, men jag jobbar inte på den nu. Vi har en riktigt rolig idé, som behöver utvecklas mer. Det har dock varit kul att göra action på sistone. Men jag måste säga, jag vill bli mer som Tom Hanks för actionfilmer. Låt mig ta en paus från Mike Banning!
 
Tänk om “Night Has Fallen” blir utan Gerard Butler?
| 13 oktober 2023 15:00 |