Skribent

Patrik Jonsson

25 maj 2011 | 18:15

Olmos hoppar på "Dexter"

I veckans TV-rapporter berättar Patrik om Gervais komediserie "Life's Too Short" och om Michael Manns "Luck".

De senaste veckorna så har det ju handlat väldigt mycket om de amerikanska TV-kanalernas kommande sändningsscheman i höst. Kabelkanalerna brukar dock dra ut på det hela lite längre och komma med sådana rapporter under sommaren. Men nu har Showtime lättat lite på locket, de har visserligen inte släppt något definitivt sändningsschema, men däremot lite nyheter kring vissa av deras serier.

Komediserien "United States of Tara" har nu efter tre säsonger blivit nedlagd, tittarsiffrorna har nästintill halverats ifall man jämför med seriens andra säsong. Däremot så har de förnyat både "The Borgias" och "Nurse Jackie" och just "The Borgias" har gått långt över förväntan då den redan i sin första säsong har slagit rekordet i tittarsiffror som serien "The Tudors" hade under hela sin livstid.

Att "Dexter" kommer tillbaka i höst med sin sjätte säsong har varit känt sedan länge och nu har serien dessutom fått yttligare påfyllning i rollistan med Edward James Olmos ("Battlestar Galactica") sedan så kommer även "Weeds" tillbaka med sin sjunde säsong redan nu i sommar.
 
Nya satsningar blir det även för Showtime så klart och en serie som har fått grönt ljus är "Homeland". "Homeland" är skapad av Howard Gordon som bl.a låg bakom "24" och har Damian Lewis ("Band of Brothers") Claire Danes ("Stardust") och Mandy Patinkin ("Criminal Minds") i huvudrollerna. En trailer till denna har ni här
Med lite thriller, lite drama, lite action och med Showtime i ryggen och ett gäng med massor av talang i bagaget så kan nog den här serien bli riktigt riktigt bra!
 
HBO verkar satsa på en höstpremiär för Ricky Gervais kommande komediserie "Life's too Short". Pilotavsnittet är redan inspelat sedan drygt ett par månader tillbaka och inspelningen av de kvarvarande sju avsnitten beräknas att bli färdig under sommaren. Warwick Davis kommer att spela huvudrollen och även Gervais själv kommer att ha en roll. Men sedan så ryktas det om att serien kommer att ha helt fantastiska cameos, dessa är så klart något som de kommer att försöka att hålla hemligt in i det sista, men Johnny Depp ska väl mer eller mindre vara bekräftad och även Mike Tyson är ett namn som har dykt upp. "Life's too Short" är en samproduktion mellan HBO och den brittiska TV-kanalen BBC2.

Förutom "Life´s too Short" så ser det även ut som att HBO kommer att bjuda på en premiär av den stjärnspäckade och Michael Mann-regisserade serien "Luck" i höst. Ingen av dessa seriers premiärer är dock hundra procent bekräftade, HBO lär väl komma med ett färdigställt schema någon gång under sommaren, men det ser alltså rätt så ljust ut för just dessa två serier. Ifall ni har missat trailern till "Luck" så har ni den här Serien ser ju ut att bli helt fantastisk!

Det enda "Law & Order" formatet som jag faktiskt följer och uppskattar är "SVU" (Special Victims Unit) och det är för övrigt också den enda "Law & Order"-serien som har överlevt och fortfarande finns kvar. Favoriten där är Christopher Meloni, som även var helt fantastisk i HBO´s gamla serie "OZ". Nu verkar det som att NBC har lyckats med att ställa till det igen då Meloni har hoppat av serien pga "meningsskiljaktigheter" angående hans kontrakt. Jag tycker nog att det är lika bra att NBC ger med sig, utan Meloni kan de lika gärna lägga ned serien ty han ÄR serien. Klantarslen!
 
Den internetbaserade kanalen Netflix som för ett par månader sedan skrällde till då de enligt rykten budade ut både AMC och HBO gällande sändningsrättigheterna till Finchers "House of Cards", håller tydligen på att leta efter ett par nedlagda serier som har potential att tas upp för att sändas vidare. Det är väl ingen idé att man hoppas för mycket, men "The Chicago Code", "Detroit 1-8-7" och "Terriers" borde ju samtliga vara heta kandidater. Den som lever får se.

Pirater får avsluta den här artikeln iom att dem verkar vara en het fluga i TV-världen (ja och i filmvärlden med för den delen) nuförtiden. För ca ett par månader sedan så skrev jag om att FX håller på att storsatsar på det episka äventyret "Port Royale" som ska bli någon slags "Deadwood till sjöss". Nu har även deras systerkanal Fox en piratserie på gång som just nu går under arbetsnamnet "Pyrates". Serien är i första hand tänkt till att bli en miniserie och bakom serien så står de smått kända bröderna Tony & Ridley Scott.
Vi lär inte få se någon av dessa serier föräns någon gång under 2012, men pirater är alltså på väg. Så tills nästa gång; Hej! Hå! Och en flaska med rom!

| 25 maj 2011 18:15 |