Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 april 2013 | 20:01

Olle Sarris ofrivilliga Hollywooddebut

Den svenska sketchen i "Movie 43" missade poängen: "Den hade kunnat bli betydligt roligare".

Nyligen hade sketchkomedin "Movie 43" amerikansk biopremiär. Sida vid sida med storstjärnor som Kate Winslet och Hugh Jackmans namn i eftertexterna syns Olle Sarri, som en av upphovsmännen till en av filmens fejkade reklamfilmer-i-filmen. Men när MovieZine ringer upp Sarri är han inte helt nöjd med sin något ofrivilliga "Hollywooddebut".

Det hela började med en skruvad idé för en tampongreklam, som han delade med sig av till en reklamfilmande vän:

- Jag hade spånat tillsammans med bandet Ainbusk, det handlade om att de fyra tävlar, i bästa tampong. De simmar ut till havs och så blir tre av dem uppätna av en vithaj, i ett kokande sammelsurium. På den tiden fanns så mycket usla tampongreklamer. Jag tänkte att den förste som vågar göra någon bra, som sticker ut, den kommer att sälja.

Åren gick och en dag hörde reklamaren av sig till Olle Sarri. En amerikansk filmproducent hade hört och tänt till på idén, och plötsligt stod reklamfilmen redan inspelad.

- Han sa: "Nu har jag spelat in vår idé! Haj- och tampongidén. För en amerikansk film". Jag sa att så kan du väl inte göra? Sen tänkte jag ändå, att okej, bara jag får vara med vid klippningen så är det väl okey. Men jag blev besviken när jag såg den, för själva slutklämmen var inte inspelad. Där tycker jag humorn ligger, med en kvinna som skrattandes går upp ur vattnet, samtidigt som payofftexten, med den överlägsna tampongen, ligger. Hon gör segertecknet och är superglad fast hennes vänner just har blivit uppätna. En slutkläm är ju dumt att missa.

Att hans namn står med i en stjärnspäckad amerikansk film är en klen tröst för Olle Sarri.

- Det är mig ganska likgiltigt i det här fallet. Jag har kanske inte läggning för den där starstruck-grejen eftersom jag ofta jobbar med väldigt begåvat folk.

Så "Movie 43" blir inte ditt stora steg till Hollywood?

- Det tror jag inte. Det får nog bli nåt annat. Andra bullar, så att säga.

MovieZines recension av "Movie 43" kommer inom kort.

| 15 april 2013 20:01 |