Serie

Skribent

Tobias Andersson

22 juni 2023 | 18:30

Olivia Colman stjäl showen! Visar en ny humorsida i ”Secret Invasion”

Skådespelerskan Olivia Colman stjäl showen totalt i Marvels nya storsatsning ”Secret Invasion”, enligt kritikerna.
Nick Fury står redo att återigen möta en invasion av elaka Skrulls när ”Secret Invasion” nu visas på Disney+. Samuel L. Jacksons karismatiske ledare har vi inte sett röken av sedan hans roll i ”Spider-Man: Far From Home” men nu är han alltså tillbaka för att rädda världen.
 
I ”Secret Invasion” har han nu med sig en handfull nya karaktärer redo att stoppa de formskiftande reptilernas infiltration av jorden. Den som lyser klarast av de nya ansiktena är den sociopatiska Sonya Falsworth, en MI6-agent briljant spelad av Olivia Colman. Efter sin roll som Storbritanniens drottning i ”The Crown” har hon anslutit sig till Marvels universum där hon blivit en frisk fläkt med sin komiska talang, anser kritikerna.
 
Och ja, Marvel har länge kantats av simpel comic relief som blivit lite av en patenterad del av deras varumärke. Men med Olivia Colman i spetsen tar de nu ut svängarna med mörkare humor.
 
”Olivia Colman, som anslutit sig till MCU som MI6-agenten Sonya stjäl showen med varenda scen hon medverkar i. Colman tar med sig så mycket välbehövlig humor till serien med busig energi och oförutsägbarhet. Skådespelerskan ser ut att sitt livs bästa tid när hennes karaktär torterar en stackars själ. Jag vill aldrig se Colman med en nål eller sax igen”, skriver Gamesradar.
 
”Sonya Falsworth ger de primära skratten. Hon är inte din klassiska MCU-komedikaraktär. Istället för kvicka skämt och fåniga punchlines levereras hennes mörkt hotfulla ord med energin hos en upprymd mamma. Den är psykopatiskt och ger en minnesvärd smak till en överraskande grafisk tortyrscen i det andra avsnittet”, skriver IGN.
 
Olivia Colman glädjs av tortyrvåld när hon räddar världen från otäcka reptiler.
 
”Det finns härliga scener mellan Olivia Colman som den professionellt sociopatiska MI6-agenten Sonya Falsworth, och Samuel L Jackson, som påminner oss om att briljanta skådespelare lyfter upp grundmaterial och varandra på sätt som alltid är värda att se”, skriver The Guardian.
 
Har du hunnit kika på ”Secret Invasion” och vad tycker du då isåfall om Olivia Colmans karaktär?
| 22 juni 2023 18:30 |