Skribent

Patrik Jonsson

30 mars 2011 | 19:10

Oliver Stone gör TV-serie

I veckans TV-rapporter berättar Patrik om serien "Chew" och att "Mad Men" skjuts upp och att "Justified" kan få en ny säsong.

AMC har redan en, FX och NBC håller på att spelar in en varsin och nu satsar även Showtime på en. Vad jag talar om här är serieadaptioner, alltså serier som baseras på serietidningar/böcker. Filmens trend har med andra ord på allvar även nästlat sig in i TV-världen. Om detta kan man väl tycka vad man vill, men Showtimes serie lär nog bli den adaption som sticker ut mest. Serien går under namnet "Chew" och ska kretsa kring en FDA-agent (FDA står för Food & Drug Administration, vilket kan liknas vid vårat eget svenska Läkemedelsverket) som får psykiska föraningar av den mat som han äter(!)

Ja vad ska man säga? Det här låter ju hur udda och bisarrt som helst så det blir nog trots allt något jag bara måste spana in då den väl ser dagens ljus. Man får ju också ha i åtanke att Showtime faktiskt ofta brukar leverera riktigt bra serier, dessutom så är serien skriven av John Layman som även skrev bl.a. "Army of Darkness". Här har ni en länk till LA-Weekly där ni kan läsa mer om själva serieboken som serien ska bygga på.

Den femte säsongen av "Mad Men" kommer att skjutas upp till 2012, detta pga av några segdragna förhandlingar mellan skaparen Matthew Weiner och AMC angående kontrakten. "Mad Men" brukar ju annars ha sina säsongspremiärer lagda under somrarna i USA men i skrivande stund så har alltså inte AMC lagt till serien i sitt schema. Vidare så är inte bara en utan två, säsonger till planerade för att sedan runda av och avsluta serien.
 
Under veckan så nåddes vi också av lite tråkiga nyheter från en annan kvalitétskanal då FX gick ut med att de valt att lägga ned boxningsdramat "Lights Out". Väldigt trist tycker jag, men nu kommer även lite goda nyheter som väger upp det hela något. Det lutar nämligen åt att en av kanalens andra serier kommer att få förnyat förtroende och serien jag snackar om här är "Justified". Ingenting är alltså hundraprocentigt, men det lutar alltså åt att "Justified" kommer att få yttligare en säsong, den tredje i ordningen. (jippie!)
 
Mer goda nyheter kring FX blir det då de även har gått ut och avslöjat att Oliver Stone håller på att arbetar fram en ny serie åt dem. Serien som fortfarande saknar titel ska bli något slags konspirationsdrama som ska handla om en hemlig grupp med människor s

om skapar falska nyheter med syfte att förstärka deras klienters agendor. Jag försäkrar er dock om att denna nyhet är helt sann.
 
Det är även goda tider för alla oss anhängare av serien "Fringe", Fox har äntligen tagit sitt förnuft till fånga och bestämt att serien ska få en fjärde säsong. Det har ju sedan länge rått en del ovisshet kring seriens framtid (som det så ofta gör då det gäller Fox´s serier) men nu så kan vi alltså alla andas ut. Ska väl också nämna att hela 22 avsnitt är beställda, med andra ord kan vi vänta oss en hel och absolut ingen abrupt avbruten, fjärde säsong.

För ett par veckor sedan så snackade jag om HBO:s kommande TV-film "Game Change" som ska handla om John McCain och Sarah Palin och att det gick rykten om att Julianne Moore skulle spela Palin. Nåväl, nu är det klart att hon har fått rollen och som om detta inte vore nog så ska vi få se självaste Ed Harris axla rollen som John McCain och Woody Harelson som hans kampanj-manager. Det här är alltså vad man kallar för trevliga rollbesättningsnyheter!
 
Slutligen så kan jag berätta att ingen mindre än Tom Hanks kommer att gästspela i NBC:s framgångssaga "30 Rock". När, var, hur? Ingen aning, ni får helt enkelt hålla ögonen öppna.

| 30 mars 2011 19:10 |