Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 september 2020 | 09:30

"Old" är titeln på Shyamalans nästa thriller

Inspelningsstart för "Split"-regissörens science fiction-thriller - men vad ska den handla om?
M. Night Shyamalan är vanligtvis hemlighetsfull kring sina kommande filmprojekt. Men under helgen har vi fått både en teaser-poster och en titel till hans nästa film.

Filmen heter "Old" och på Twitter meddelar regissören att inspelningen just har kickat igång.

En första teaser-poster visar ett timglas med människor istället för sand. Texten lyder: “A new trip from Writer/director M. Night Shyamalan. It’s only a matter of time”.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Handlingen är inte bekräftad, utom genren som ska vara en science fiction-thriller. Med tanke på bilden och titeln kan man räkna ut att det handlar om att åldras... eller kanske försöka stoppa den oundvikliga processen? Några ledtrådar att nysta i medan M. Night filmar i höst. 
 
Collider hävdar att "Old" bygger på den franska serieromanen "Sandcastle", där ett lik upptäcks på en strand och drar igång en övernaturlig händelsekedja. Tretton personer inser att de inte kan lämna stranden som döljer mörka hemligheter som berör tid. Serieromanen beskrivs som "en existentiell rysare om den oundvikliga döden" - men Shyamalan adaption verkar löst inspirerad av källmaterialet.
 
I ensemblen finns bland andra Rufus Sewell, Embeth Davidtz, Gael Garcia Bernal, Eliza Scanlen, Thomasin McKenzie, Aaron Pierre, Alex Wolff och Vicky Krieps. Tanken är att filmen ska bli klar för biopremiär sommaren 2021 (men vem vet i dessa tider).
 
 
Thrillermästaren med den minst sagt skakiga karriären debuterade stort med "Sjätte sinnet" år 1999, som följdes upp av hyllade "Unbreakable". Efter några floppar har han på senare år återfått fansens och kritikernas förtroende med thrillers som "The Visit", "Split" och "Glass". Han är även aktuell med mystiska tv-serien "Servant" på Apple TV+.
| 27 september 2020 09:30 |