Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

5 april 2016 | 11:00

Ola Rapace i huvudrollen i kommande svenska thrillerserien "Farang"

Far-och-dotter-relationen står i centrum i C Mores nästa satsning på svensk kvalité.
Ola Rapace är snart tillbaka i TV-rutan i en ny, svensk thrillerserie: "Farang". Inspelningen drog igång igår.

Den är del av C Mores satsning på svensk kvalité och ska följa Rapaces roll Rickard - en man som efter ett uppmärksammat bankrån tvingas fly landet och lämna fru och dotter i Sverige, medan han börjar om på nytt i Thailand. Där hankar han sig fram under skyddad identitet i en småkriminell tillvaro med ett pris på sitt huvud.

Den verkliga konflikten tar fart när den femtonåriga dottern Thyra försöker leta upp pappa i Thailand och Rickard tvingas välja mellan att röja sin identitet och riskera livet - eller förlora dottern på nytt.

- Jag gick igång på far- och dotterrelationen som jag inte riktigt har sett förut och kan känna igen mig i på gott och ont, säger Ola Rapace i ett pressmeddelande.

Dottern Thyra ska spelas av Louise Nyvall ("Pojkarna") och thailändska stjärnan Yayaying Rhata Phongam ("Only God Forgives") har en annan stor roll i dramat.

Serien är skapad av Malin Lagerlöf och Stefan Thunberg. Malin har skrivit manus ihop med Veronica Zacco, Anders Sparring och Niklas Rockström. Producenten är Anna Wallmark Avelin och regin står Erik Leijonborg för. Eyeworks, Matador Film, C More och TV4 står bakom produktionen.

C More har nyligen bjudit på "Gåsmamman" och "Beck"-filmerna. Förutom "Farang" kommer även Colin Nutleys "Saknad" framöver. 

"Farang" får premiär på C More under 2017.

Vad tycker ni om satsningen på svensk kvalité?
| 5 april 2016 11:00 |