OSCARS 2019

Skribent

Alexander Kardelo

6 februari 2019 | 08:11

Nu är det officiellt: Oscarsgalan hålls utan värd i år

För första gången på 30 år får galan klara sig utan Oscarsvärd.
Akademin har bekräftat för ABC News att Oscarsgalan 2019 kommer hållas utan en värd. Skådespelaren Kevin Hart skulle hålla i kvällen, men tackade nej efter kritik, och sedan dess har man inte lyckats hitta en ersättare.

Istället kommer man att förlita sig på en rad Hollywoodstjärnor som presenterar galans olika delar. Det är inte första gången som Oscarsgalan hålls utan värd. Det skedde senast år 1989, då man beslöt sig för att ta in fler presentatörer istället.
 
TV-bolaget ABC:s chef Karey Burke tror att en gala utan värd kan hålla ner sändningstiden. Hon kommenterar:

- Idén kom att bara ha presentatörer, och vi gick alla med på det. Vårt och Akademins främsta mål var att hålla showen tre timmar lång. Producenterna beslöt att inte ha en värd, och att låta presentatörerna och filmerna vara stjärnorna. Det är det bästa sättet att hålla galan till tre timmar.

Ironiskt nog kan allt ståhej kring Oscars de senaste veckorna också ha fått upp allmänhetens intresse. Oscarsgalan har kämpat med dalande tittarsiffror i flera år, så Akademin och ABC är antagligen glada för all extra uppmärksamhet i år.
 
Oscarsgalan 2019 tv-sänds den 24 februari, natten till måndag. Det är inte klart än vilken kanal som visar den i Sverige.
 
Kommer ni titta?
| 6 februari 2019 08:11 |