Film

Skribent

MovieZine

14 augusti 2023 | 09:15

Officiellt: Nya Beckfilmen "Inferno" får premiär till jul

Den 49:e filmen i deckarserien bär titeln "Beck: Inferno" och kan ses på TV4 Play i december.
Den har redan haft premiär i Storbritannien, men deckarsugna svenska tittare får hålla ut. "Beck: Inferno" kommer att få premiär i december, bekräftar TV4. Man håller på den 49:e Beckfilmen för att leverera den som en julklapp på nylanserade tjänsten TV4 Play. Inget exakt datum finns i nuläget.
 
I "Beck: Inferno" får Martin Beck (Peter Haber) och hans team tackla interna stridigheter och alltmer komplicerade mordfall. Josef (Martin Wallström) blir avstängd från sin tjänst i väntan på en internutredning, då han påstås ha angripit Säpo-chefen Klas Fredén (Jonas Karlsson).
 
 

Beck-experten sågar nya filmen

 
MovieZines Beck-insatta recensent Mattias Blomberg har redan sett filmen, men hälsar att den känns för amerikansk för hans smak:
 
"Man flexar Hollywoodmuskler som man inte har. Jag hade inte haft några problem med det högre tempot och det ökade fokuset på action, men utan varken drama eller spänning blir det tomt." Mattias noterar också att "Jonas Karlssons beundrare bjuds på en magnifik show. Hans karaktär Klas Fredén är otäckare än han någonsin varit."
 
MovieZine var först med att avslöja att de två nya Beckfilmerna har släppts på brittiska BBC iPlayer under sommaren. Efter "Beck: Inferno" kommer den 50:e filmen "Beck: Dödläge" med svensk premiär någon gång under 2024.
| 14 augusti 2023 09:15 |