Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 januari 2022 | 07:53

Officiellt: ”Mortal Kombat” får uppföljare

Manusförfattaren bakom Marvel-serien ”Moon Knight” skriver ”Mortal Kombat 2”.
Nu är det officiellt: det blir en fortsättning på ”Mortal Kombat”. TV-spelsfilmen som släpptes förra våren fick visserligen kämpa i motvind på bio under pandemin (den fick inte ens svensk biopremiär) men lär ha hittat sina fans på streaming och HBO Max, där den är en av topptitlarna enligt Deadline.

En uppföljare kommer kanske inte som en stor överraskning. Slutet på filmen pekade mot en tydlig riktning: Hollywood, där hjälten Cole Young ska försöka rekrytera den kände actionstjärnan Johnny Cage.

Manusförfattaren Jeremy Slater skriver ”Mortal Kombat 2”. Han står bland annat bakom Netflix-serien ”The Umbrella Academy” och har skrivit filmen ”Fantastic Four” (2015) och den kommande Marvel-serien ”Moon Knight” som får premiär i mars. Det är dock inte klart om Simon McQuoid återvänder som regissör.
 
 
”Det är en cool och underhållande popcornrulle för den som gillar kampsport som är skapligt sevärd för de mäktiga fajterna, de stundtals humoristiska scener, det snygga fotot och de praktiska effekterna”, skrev MovieZines spelredaktör Anders Eklöf i sin recension när förra ”Mortal Kombat” släpptes i Sverige.
 
Hur är peppen inför en uppföljare? Tyck till nedan.
| 27 januari 2022 07:53 |