Rykte

Skribent

Jonatan Blomberg

8 december 2020 | 19:55

"Obi-Wan Kenobi"-serien börjar spelas in i januari

Kan vi möjligtvis förvänta oss en premiär av den efterlängtade tv-serien redan under 2021?
Enligt Geektyrant så planerar Disney+ och Lucasfilm att dra igång inspelningarna av den nya "Obi-Wan Kenobi"-serien om mindre än en månads tid. Det är visserligen fortfarande ett rykte men man sägs nämligen ha fått tillstånd att börja spela in delar av serien i Boston, från och med den 4 januari. Ewan McGregor, som kommer att återvända till den ikoniska Star Wars-rollen, har tidigare bekräftat att planerna har varit att dra igång inspelningarna "i början av 2021".
 
Vi har tidigare rapporterat om att McGregor själv har bekräftat att tv-serien spelas in som en miniserie. Andra uppgifter från produktionen ska även ha avslöjat att det rör sig om totalt sex nya avsnitt, som kommer att utspela sig åtta år efter händelserna i Episod III. Det är däremot oklart om det fortfarande stämmer, då det var innan man skrotade de första manusen som den informationen hade läckt ut... då ryktades exempelvis även en ung Luke Skywalker och en skäggig Jar-Jar Binks bli en del av säsongen.
 
Deborah Chow ("The Mandalorian", "Better Call Saul") kommer att regissera samt producera den nya serien. McGregor kommer utöver att spela huvudrollen även han att vara involverad som producent, tillsammans med Kathleen Kennedy, Tracey Seaward ("The Queen") och John Swartz ("Rogue One: A Star Wars Story").
 
Med tanke på restriktionerna på grund av pandemin och att de flesta förväntat sig att inspelningarna skulle dra igång något senare under början av 2021, så har en premiär under 2022 verkat mest rimlig. Men frågan är om vi nu vågar hoppas på att få återse McGregor i rollen som Obi-Wan Kenobi redan nästa år?
 

Läs också: Fansen älskar Rosario Dawson som den populära Star Wars-karaktären

 
Är du sugen på att ge "Obi-Wan Kenobi"-miniserien en chans? Kommentera gärna nedan!
| 8 december 2020 19:55 |