Serie

Skribent

Tobias Andersson

24 maj 2023 | 19:45

Inga fler avsnitt av ”Obi-Wan Kenobi” – men jedin kan få en solofilm

Lucasfilm-bossen Kathleen Kennedy vill helst inte säga nej till Obi-Wan och utesluter inte att karaktären kan dyka upp igen.
Förra året gjorde Ewan McGregor comeback i sin paradroll som jedimästaren Obi-Wan Kenobi i den självbetitlade serien på Disney+. Som bekant skulle den omtyckta ”Star Wars”-karaktärens återkomst bli en miniserie i bara en säsong, något som Kathleen Kennedy fortfarande står fast vid.
 
Däremot har hon nu öppnat upp för att låta Obi-Wan fortsätta sina rymdäventyr i en egen långfilm, alternativt låta honom dyka upp på något annat sätt i ”Star Wars”-universumet. För vem kan tacka nej till få se mer av den ikoniske jedin?
 
– Jag tvekar alltid att säga nej till mer av ”Obi-Wan Kenobi”. Kanske gör vi något som binder ihop den med de andra historierna som vi gör, eller eventuellt gör vi en långfilm. Men just nu är det en fristående serie som vi inte planerar någon fortsättning på, sa Kathleen Kennedy till Entertainment Weeklys egna ”Star Wars”-podd Dagobah Dispatch.
 
Tänka sig att det tog hela 17 år innan Ewan McGregor fick återvända som jedimästaren. Här ser vi honom i "Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith" som släpptes 2005.
 
Mottagandet av serien ”Obi-Wan Kenobi” blev visserligen av lite blandad kompott hos ”Star Wars”-fansen, men Ewan McGregor är säkerligen sugen på att få upprepa rollen igen om han blir tillfrågad.
 
Skulle du vilja se en långfilm om Obi-Wan Kenobi?
| 24 maj 2023 19:45 |