Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 december 2016 | 08:00

Nytt ”Titanic”-manus flyter omkring i Hollywood

Har du någonsin tänkt på de andra passagerarna ombord? Historierna vi aldrig såg, medan Leonardo DiCaprio och Kate Winslet höll på med sitt?
James Camerons episka kärleks- och katastroffilm ”Titanic” fyller 20 nästa år. Samtidigt pratas det om ett nytt filmprojekt som kan ta oss tillbaka till samma dödsdömda fartyg.

Den här berättelsen utspelar sig parallellt med Jack och Roses kärlekshistoria, och följer en överbeskyddande mor som har händerna fulla med sin tonårsdotter, sin unge son och sin bråkiga syster ombord.

Manuset (skrivet av Jen D'Angelo) går under arbetstiteln ”James Cameron’s Titanic”, och har hamnat på 2016 års Black List - Hollywoods lista över de bästa, ännu ofilmade manusen. 

Som titeln avslöjar är det alltså inte bara ännu en Titanic-film, den utspelar sig i exakt samma värld som mastodontfilmen från 1997. Möjligen i en något mer humoristisk ton. Deadline jämför filmen med ”Rosencrantz and Guildenstern Are Dead” - en absurd, tragikomisk pjäs som fokuserade på två mindre karaktärer ur William Shakespeares Hamlet. 

Det låter inte helt problemfritt att sjösätta ännu en ”Titanic”. James Camerons film blev filmhistoriens dyraste, och förutom de ekonomiska utmaningarna skulle nog ett gäng advokater höra av sig ganska omgående. Ja, om nu inte 20th Century Fox själva gör den här filmen som en liten hyllning till 20-årsjubilaren och en treat till alla dess fans.

Skulle ni vilja se fler historier från Titanic? Kommentera nedan.
| 13 december 2016 08:00 |