Spel

Skribent

Richard Hammar

10 november 2017 | 18:00

Nytt "Titanfall" och "Star Wars"-spel på ingång när EA köper utvecklaren Respawn

Speljätten EA Games klampar sig fram med storsteg. Senaste nytt är att de köpt upp studion bakom "Titanfall"-spelen och ett tredje spel är på ingång.
Att EA Games har pengar är det ingen fråga om, nyligen köpte de upp studion Respawn Entertainment som ligger bakom "Titanfall" och "Titanfall 2" för hela 400 miljoner dollar. I och med det rapporteras det även att ett tredje "Titanfall"-spel är under utveckling och även ett hemligt "Star Wars"-spel.
 
Respawn Entertainment, som byggdes av Call of Duty-designerna Vince Zampella och Jason Ward har köpts för nästan en halv miljard dollar. Alltså ingen dålig summa, kan detta kanske bero på att även ett "Star Wars"-spel ingick i affären kan man undra.
 
Enligt Kotaku ska både titlar som "Titanfall 3" och som sagt studions "Star Wars"-spel ingå i affären och EA slog den sydkoreanska utgivaren Nexon i en budgivning av Respawn. Det är värt att notera samtidigt att EA nyligen stängde ned studion Visceral Games ("Dead Space"), som också arbetade med ett "Star Wars"-spel.
 
Detta är inte första gången EA köper upp utvecklare och det finns en historik av att många av de skrotas kort där efter om försäljningsiffror inte håller som förväntat. Det återstår att se om "Titanfall 3" och framförallt ett nytt "Star Wars"-spel lönar sig.
 
Vad tycker ni, ser ni fram emot ett nytt "Titanfall" eller det hemliga "Star Wars"-spelet? Kommentera nedan.
| 10 november 2017 18:00 |