Skribent

Daniel Feldt

19 maj 2009 | 19:12

Nytt på MovieZine - Peppa och samla betyg!

Nu kan du peppa inför kommande filmer, samla alla filmer du har satt betyg på och mycket mera på MovieZine!

Nya MovieZine har nu gått i snart två veckor och vi har fått massvis med positiv respons. Till en början vill vi tacka för all konstruktiv feedback vi har fått, positiv som negativ. Det hjälper oss att fortsätta bygga på vad som kommer bli Sveriges bästa filmsajt.

Nu skulle vi dock vilja presentera några flera nyheter som vi har smygit ut den senaste veckan.


Flera av er har säkert sett "Pepp"-knappen. Den hamnar på alla filmsidor som du inte har satt ett betyg på, och du kan peppa både kommande filmer som gamla filmer. Detta visar alltså vilka kommande filmer som du är peppad på att se eller gamla filmer som du länge varit sugen på att se, men kanske inte haft tid.

På alla sidor, i högerkanten längst ned, så hittar du "Pepptoppen". Det är en lista på de kommande filmer som läsare på MovieZine är mest peppade på att få se.

Men det här med betyg och pepp, bör det inte samlas någonstans vilka filmer du har satt betyg på och vilka du har peppat? Jo, det tycker vi också.

Från och med idag har alla som loggar in en egen samlingssida. När du är inloggad hittar du länk till den i menyn; den heter "Min sida". Alla kommentarer som du gör blir också länkade och syns på din sida. Så nu kan du enkelt se vilka kommande filmer du är peppad inför, vilka filmer som en viss medlem precis betygsatt, vilka skådisar du gillar eller ogillar och mycket mera.

Medlemsidan är i sin första skrud. Vi kommer att titta närmare på vad mer för listor som kan skapas, vilken statistik som kan användas och mycket mera. Vår ToDo-lista för detta är lång!

Här närmast tittar vi på lösningar för hur alla läsare kan hjälpa till att utöka informationen i MovieZine. T ex lägga till affischer på filmsidor som saknar affischer, porträttbilder på skådespelare och mycket mera.

Vi tittar också på en bättre forumlösning. Där är bland annat bbPress och Vanilla är några av dem som vi tittar närmare på. Den nuvarande MovieTalk är tyvärr för långt bort rent tekniskt för att den ska kunna snacka med nya MovieZine och t ex de nya medlemssidorna.

Vi har tusen andra idéer och vi kommer regelbundet att släppa nya funktioner. Du får mer än gärna skicka in dina idéer som du skulle vilja se förverkligade på MovieZine; fyll i vårt kontaktformulär så kommer det till oss.

ps. Just det här med att tillvara ta alla läsaridéer är en sak som står på vår önskelista. Det vi tittar på är att t vi skapar en sida där ni får skicka in era idéer, alla får rösta på alla idéer och de bästa idéerna utför vi.

| 19 maj 2009 19:12 |