Serie

Skribent

Patrik Jonsson

26 augusti 2013 | 22:01

Nytt om "Houdini" och "Agents of S.H.I.E.L.D."

Patrik Jonsson guidar genom veckans TV-nyheter, inklusive att "Rambo" och "Reality Bites" blir serier.

Förra våren gjorde History Channels fyra timmar långa miniserie "Hatfields & McCoys" succé, till hösten kommer deras miniserie "Bonnie & Clyde" som även den klockar in på fyra timmar. En koncept som verkar lyckat, kanske är det också just därför som nu History Channel har gett grönt ljus till miniserien "Houdini". "Houdini" har nämligen exakt samma modell för även den kommer att bli just fyra timmar lång. Serien ska precis som det låter handla om utbrytarkungen och magikern Harry Houdini vilken ska gestaltas av Adrien Brody. För regin står Uli Edel ("The Baader Meinhof Complex") och det hela ska produceras av Andras Hamori ("Sunshine"), inspelningarna väntas dra igång redan nu i höst.

Entertainment One har planer på att göra en TV-serie av "First Blood", ja eller om Rambo överhuvudtaget. Självaste Sylvester Stallone själv sitter i förhandlingar om att, inte bara vara med och utveckla serien, utan dessutom om att reprisera sin roll som just John Rambo. Ifall nu detta blir verklighet antar jag att jag inte ens ska behöva säga ordet kabel, men nu gjorde jag det ändå. Eftersom att det är så viktigt i sammahanget säger jag det tre gånger till; kabel, kabel, kabel!

Även filmen "Reality Bites" från 1994, med bland annat Ben Stiller, Ethan Hawke och Winona Ryder, är på god väg till att bli en TV-serie. Det är NBC, som tillsammans med Stiller själv, satt igång utvecklandet av en 90-talsosande komediserie.

Omstöpningarna löper vidare hos Discovery Channel som har planer på att blåsa nytt liv i de gamla miniserierna "North and South". Visst kan vissa omstöpningar bli bra men den här har jag svårt att tro att skulle slå originalet och jag ser egentligen ingen anledning till någon nyversion heller då den gamla versionen håller alldeles utmärkt än idag. Nåväl, "North and South" byggde då det begav sig på en serie romaner skrivna av John Jakes och Discovery hävdar att de tänker tolka böckerna på sitt sätt. Ja vi har hört detta förr, speciellt om filmer, *host* "True Grit" *host*, nu återstår det väl att se ifall dessa versioner kommer att skilja varandra åt eller inte.

En ny promotrailer till ABC:s och Josh Whedons skrytprojekt "Agents of S.H.I.E.L.D.S" släpptes i fredagsnatt och här har ni den. För min egen del ser det hela sämre ut än både "Heroes" och "Alphas".

John Logan och Sam Mendes har passande nog värvat en gammal Bond till en av huvudrollerna i deras kommande "psykosexuella" skräckserie "Penny Dreadful". Timothy Dalton har nämligen tackat ja till att spela en karaktär vid namn Sir Malcolm vilken är en slags upptäcktsresande. Dalton kommer att göra bland andra Josh Hartnett och Eva Green sällskap. I "Penny Dreadful" kommer alltså karaktärer som Dr. Frankenstein, Dorian Gray och figurer från Dracula att dyka upp. Den första säsongen kommer att bestå av åtta avnsitt och premiär har den någon gång nästa år på Showtime.

Starz har hittat sin regissör till deras kommande serie "Outlander", det blir John Dahl, som har faktiskt regisserat en av mina favoriter bland pokerfilmer; "Rounders". På hans CV finns även störtsköna "Red Rock West". På seriefronten är han minst lika bevandrad, där kan han stoltsera med flera avsnitt av bland annat "Breaking Bad", "Dexter", "Shameless", "Justified", "Ray Donovan", "Terriers", "Homeland" och "Hannibal", minst sagt imponerande. Detta lovar självklart gott inför "Outlander" där Dahl är satt att regissera de två första avsnitten, minst.

Härlige Keith Carradine ("Deadwood" & "Dexter") har fått en roll i den inte alls lika härliga serien "The Following". Det räcker tydligen inte med att Kevin Bacon ska behöva skämma ut sig i den där serien, nä vi packar på med fler talanger och låter dem utföra än mer korkade saker. Carradine kommer att dyka upp i den andra säsongen vilken har premiär till våren. Själv har jag fortfarande svårt att ta in att "The Following" ens fick en andra säsong.

Det här låter intressant; brittiska Channel 4 har lag vantarna på ingen mindre än Danny Boyle. Serien heter "Babylon" och är ett slags polisdrama, Boyle ska både regissera och producera, premiär blir det någon gång under nästa år. Denna får vi hålla ögonen på!

Produktionsbolaget Paradigm har "signat" Josephine Bornebusch och hon kommer även att dyka upp i den svenskamerikanska komediserien "Welcome To Sweden" som TV4 kommer att sända framöver.

Ja och även denna vecka ska man behöva avrunda artikeln med ett avsked. Tack för allt och framförallt tack för "Justified", Elmore Leonard! Författaren, samt producenten, blev 87 år gammal. Nästa vecka hoppas jag att jag slipper skriva om fler dödsfall, det börjar tära både på mig och på TV-branschen.

Vi andra ses igen på torsdag, ja ifall ni känner er manade det vill säga, tills dess; må väl!

| 26 augusti 2013 22:01 |