Serie

Skribent

Patrik Jonsson

1 mars 2012 | 19:01

Nytt från Marvels TV-serie "Powers"

I veckans TV-rapporter: Bill Pullman i bekant roll, en uppdatering kring Marvels "Powers" och nya trailern till "Game of Thrones".

Kanalen som producerar fler komediserier än vad det finns plats för skratt, NBC, har nu ännu en ny på gång. "1600 Penn" heter den och har Bill Pullman i huvudrollen som *trumvirvel* U.S.A:s president! Rollen lär ju knappast vara helt obekant för Herr Pullman fast i "1600 Penn" lär han föga få ge några order om att skjuta ned elaka rymdgubbar. I rollen som hans dotter kommer vi att få se Brittany Snow.

Fox kommande rättegångsdrama "Guilty" börjar nu på att ta form på allvar. Serien, som är skapad och skriven av Marc Guggenheim och Greg Berlanti, hittade nu i veckan sin huvudrollsinnehavare och det blev ingen mindre än Cuba Gooding, Jr. Dessutom är McG satt att regissera pilotavsnittet och han kommer även att producera serien.

En uppdatering kring FX:s "Powers", som bygger på Marvels bokserie med samma namn, kanske också vore på sin plats. Serien blev så gott som färdigfilmad redan i höstas, med förmodligen 10-12 avsnitt som alltså ska utgöra dess första säsong, men nu i januari bestämde sig FX för att filma om en del scener och detta huvudsakligen för att ge serien en något mörkare och skitigare ton. Regissören Michael Dinner har nämligen tillsammans med FX gått ut och sagt de vill ha serien i samma anda som "The Shield" eller filmer som "Seven" och "Zodiac". Så trots att serien kommer att innehålla karaktärer med superkrafter och dylikt, ska vi alltså absolut inte förvänta oss någon slags "Heroes", "Smallville" eller "The Cape".

Som huvudkaraktärerna Christian Walker & Deena Pilgrim kommer vi att få se Jason Patric och Lucy Punch, andra skådespelare som vi hittar i rollistan är bl.a Charles S. Dutton, Titus Welliver och Vinnie Jones.
Ett exakt premiärdatum är ännu inte spikat, men FX har siktat in sig på en sommarpremiär där fokusen är lagd på juni. Kanalen har inte någon dramaserie i sommar efter att deras "Rescue Me" gick i graven ifjol så "Powers" blir förmodligen serien som ersätter den.

Ett exakt premiärdatum till Charlie Sheens nya komediserie "Anger Management" har dock FX gått ut med. Det är den 28:e juni som gäller för den och serien kommer att starta med ett dubbelavsnitt. "Anger Management" kommer att ingå i FX:s stora komedikvällar (på torsdagar) i sommar som även innehåller "Louie", "Wilfred" och Russell Brands nya "Strangely Uplifting".

Ja, och då vi ändå är inne på sommaren så kanske vi skulle ta och blicka lite framåt för att se vilka fler serier som kommer att pryda tablåerna denna sommar?

Vi har actionkomedin "Common Law" från USA Network som kommer att kretsa kring två poliser (partners) som tvingas att gå i terapi för att stå ut med varandra, och sedan har vi TNT:s kriminaldrama "Perception" med Eric McCormack (Will i "Will & Grace") i huvudrollen som en neurovetenskapsman som assisterar FBI i deras mest svårlösta fall. TNT kommer även att ta oss tillbaka till Southfork och familjen Ewing då "Dallas" drar igång igen, detta luktar väl lite flopp, men värt att nämnas ändå.

Mer TNT blir det då "The Closer" får sin fortsättning i form av dess spin-off "Major Crimes" där faktiskt hela 7 (!!!) karaktärer/skådespelare från originaluppsättningen kommer tillbaka, vilket låter mycket bra då "The Closers" största behållning var just kemin mellan skådespelarna och de underbara karaktärerna. Det är även samma skapare, James Duff, som ligger bakom båda serierna och Mary McDonnell från säsong 5-7 kommer alltså att ta över efter Kyra Sedgwick.

Först ska dock sex avslutande avsnitt av just "The Closer" sändas. Sedan så kommer naturligtvis en hel drös av återkommande serier att göra entré igen; "True Blood", "Damages", "Breaking Bad", "Falling Skies" och "Alphas" bara för att nämna några.

Dessutom har ju många av kanalerna i år satsat på en massa västernserier och jag skulle inte alls bli förvånad ifall en eller kanske t.o.m. flera kanaler väljer att sända just sitt västernepos nu under sommaren då det annars lär bli väldigt tätt och tillika hög pang-pang-konkurrens i höstens tablå.

Summa summarum så ser det alltså, återigen, ut att bli en allt annat än död TV-sommar och jag kommer naturligtvis att återkomma till alla dessa serier så fort premiärdatum och liknande blir officiella!

Nyheter i korthet:

Michael Raymond-James ("True Blood", "Terriers") har fått en roll i NBC:s kommande thrillerserie "Midnight Sun" och Robert "T-Bag" Knepper har fått en i CW:s "Cult".

Ja, och förra veckan så berättade jag om att Dennis Quaid och Michael Chiklis låg i förhandlingar om roller i "Ralph Lamb" och nu är saken klar, båda har blivit castade!

FX har förnyat "Archer" och gett den en fjärde säsong.

Lily Tomlin, ja ni vet hon med den där "långa" stubinen och med det där ack så ödmjuka beteendet, har fått en roll i ABC:s komediserie "Malibu Country", och även den helt underbara Doris Roberts ("Everybody Loves Raymond") har fått en roll i en komediserie från ABC och för henne är det "Counter Culture" som gäller.

James Spader hoppar av "The Office" efter den pågående åttonde säsongen, detta kan väl inte ses som något annat än ytterligare ett tecken på att "The Office" förmodligen har gjort sitt.

Fox har flyttat premiärdatumet av "Touch" från den 19:e till den 15:e mars.

Alan Ball har nu helt hoppat av sin skapelse "True Blood" och kommer att till hundra procent att fokusera på sin kommande thrillerserie "Banshee" istället.

Det blev Mira Sorvino som fick huvudrollen i CBS:s kommande "Trooper" och Adam Arkin, som vi senast kunde se i "Sons of Anarchy", har fått en roll som maffiaboss i "Justified", Arkin har även tidigare regisserat några avsnitt av serien.

"Game of Thrones"-tider är det också, eller snart i alla fall, om på pricken en månad för att vara mer exakt för då har nämligen dess andra säsong premiär på HBO. För några dagar sedan släppte kanalen en närmare två minuter lång trailer och den får helt enkelt runda av det hela för denna vecka:

Ha det nu så fantastisk alla och glo på TV-serier tills era ögon blir fyrkantiga!

| 1 mars 2012 19:01 |