Film

Skribent

Alexander Dunerfors

12 november 2013 | 14:01

"Nymphomaniac" blir fyra timmar kort

Gör dig redo för en långsittare i biostolen när Lars von Trier bjuder in till sexkalas.

Att "Nymphomaniac" skulle bli ett maffigt stycke film har varit klart sedan vi fick reda på att fyra klippare jobbat dygnet runt med att få klart den. Lars von Triers film hann inte bli färdig till årets festival i Cannes, men väntar istället på biopremiär i vinter. Nu står det klart att sexdramat blir fyra timmar långt - och det är ändå den korta, publikvänliga versionen. 

Som vi tidigare berättat arbetar regissören också på en hardcore-version där inget snusk censureras. Om von Trier själv får välja, ska vi vänta några månader till och se hans Director's Cut med en bit över 5 timmars speltid - kanske i Cannes 2014.

Von Trier har själv inte varit inblandad i den kortare och mer "kommersiella" versionen.

- Den korta versionen är mot Lars vilja. Men han accepterar den, för han förstår hur det fungerar, säger producent Peter Aalbaek Jensen på Zentropa till Ekko.

När "Nymphomaniac" når Sverige den 31 januari visas softcore-versionen av filmen i två akter på två timmar vardera.

"Nymphomaniac" följer en kvinnas erotiska resa under 50 år av hennes liv. Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Uma Thurman och Sha LaBeouf har några av rollerna i den lika stjärnspäckade som omtalade filmen. Här är det senaste klippet som släppts:

| 12 november 2013 14:01 |