Serie

Skribent

MovieZine

22 januari 2021 | 17:00

Nyheter på HBO Nordic i februari 2021

Premiär för HBO Max-filmen "Locked Down" med Anne Hathaway och dokumentären "Fake Famous".
De stora seriepremiärerna lyser med sin frånvaro på HBO Nordic i februari. Däremot får vi del av flera intressanta dokumentärer, som "Fake Famous" on internetålderns flyktiga kändisskap och "Vitals" som skildrar coronapandemin i den spanska huvudstaden. 
 
Vad sägs annars om en ny originalfilm med Anne Hathaway och Chiwetel Ejiofor? Doug Limans kuppfilm "Locked Down" finns att streama den 5 februari. Läs mer om månadens alla höjdpunkter nedan.
 
The Lady and the Dale - HBO-dokumentär med premiär 1 februari

En dokumentärserie i fyra delar, producerad av Mark och Jay Duplass (HBO:s "Room 104") och regisserad av Nick Cammilleri och Zackary Drucker. "The Lady and The Dale" skildrar den djärva historien om Elizabeth Carmichael, en entreprenör som blev framträdande under oljekrisen på 1970-talet med sin marknadsföring av en bränsleeffektiv, trehjulig bil känd som The Dale.

Axios - Säsong 4 har premiär 1 februari

Den dokumentära nyhetsserien "Axios" är tillbaka med insiktsfulla och nyskapande intervjuer med ledande personer inom politik, media, teknik,vetenskap och näringsliv. Emmybelönade Matthew O'Neill och Perri Peltz har regisserat.
 
 
Fake Famous - HBO-dokumentär med premiär 3 februari

Nick Bilton, tidigare journalist, regidebuterar med denna dokumentärfilm, som i ett socialt experiment omskapar tre relativt okända influencers i Los Angeles till kända storheter - genom köpta, falska följare och en armé av "robotar". De nybakade kändisarna får snabbt klart för sig de för- och nackdelar denna plötsliga uppmärksamhet för med sig.

Locked Down - HBO Max-film med premiär 5 februari

Ny HBO Max-film i regi av Doug Liman och med manus av Steven Knight. Vi får följa paret Linda (Anne Hathaway) och Paxton (Chiwetel Ejiofor) som hamnar i obligatorisk lockdown precis efter att de bestämt sig för att separera. Sambolivet blir en stor utmaning, fyllt av poesi och stora mängder vin som för dem närmare varandra på ett överraskande sätt. I övriga roller ser vi bland andra Ben Stiller, Ben Kingsley, danska Claes Bang och svenske Andreas Grant.
 
 
Vitals. A True Human Story - HBO-dokumentär med premiär 7 februari

"Vitals. A True Human Story" är en djupt gripande berättelse om livet på ett sjukhus i Barcelona mitt i Covid-19-pandemin. Dokumentären i tre delar utforskar de fysiska och känslomässiga utmaningar som patienter och vårdpersonal står inför, inte bara på jobbet utan också hemma med sina familjer och nära och kära. Genom sitt intima berättande påminner regissören Fèlix Colomer oss om vår förmåga till kärlek och vänlighet när vi ställs inför de svåraste omständigheterna. 

The Way Back - premiär 10 februari

Jack Cunningham (Ben Affleck) var en lovande ung basketspelare, men drog sig ur sporten och hamnade på en helt annan väg i livet. Nu arbetar Jack som konstruktör och kämpar med ett alkoholberoende. En dag erbjuds han att återvända som tränare för laget på samma skola där han själv en gång var en stjärna och han ser det som en chans att äntligen få upprättelse. Filmen är regisserad av Gavin O'Connor.

Black Art: In the Absence of Light - HBO-dokumentär med premiär 10 februari

Inspirerad av den avlidne konstnären och kuratorn David Driskells kritikerrosade utställning Two Centuries of Black American Art, följer denna dokumentär ett antal ledande afroamerikanska konstnärer och deras inspirerande visuella arbete. Bland konstnärerna finns Theaster Gates, Kerry James Marshall, Faith Ringgold, Amy Sherald och Carrie Mae Weems. Filmen regisseras och produceras av Sam Pollard.

Last Week Tonight with John Oliver - Säsong 8 har premiär 16 februari

HBO:s Emmybelönade "Last Week Tonight with John Oliver" återvänder med en åttonde säsong. Olivers tonsäkra, roliga och knivskarpa analyser ger oss välbehövligt perspektiv på dagsaktuella nyheter.
 
 
Outlander - Säsong 5 har premiär 17 februari

I säsong 5 av "Outlander" kämpar Jamie Fraser för att skydda dem han älskar och det hem han har skapat tillsammans med hustrun Claire Fraser, deras familj och invånarna i Fraser's Ridge. Han måste hitta ett sätt att skydda allt det han har skapat i Amerika och de som söker sig till honom för ledarskap och skydd – samtidigt som han döljer sin relation till Murtagh Fitzgibbons, mannen som guvenör William Tryon har beordrat honom att döda. 

Loudermilk - Säsong 3 har premiär 18 februari

Sam Loudermilk är en före detta alkoholist och kurator inom missbruksvården med mycket dålig attityd. Han ber inte om ursäkt för något och lyckas förarga alla han möter. Även om han inte dricker längre så tar han alltid ett steg framåt och tolv steg bakåt i livet.
 
 
Momma Named Me Sheriff - Säsong 2 har premiär 19 februari

"Momma Named Me Sheriff" är en animerad sitcom skapad av Will Carsola och Dave Steward för Adult Swim. Serien är en spin-off på den populära animationsserien "Mr. Pickles" (finns också på HBO Nordic) och handlar om Old Towns dumma sheriff som fortfarande bor hemma hos sin mamma och har en docka som bästis.

Impractical Jokers: The Movie - Realitykomedi med premiär 21 februari

Realitykomedi baserad på tv-serien "Impractical Jokers", med Brian Quinn, James Murray, Sal Vulcano och Joe Gatto - även känd som Tenderloins - i rollerna som sig själva. Förutom de fyra komikerna uppträder också Paula Abdul, Jaden Smith och Joey Fatone i cameoroller. 

Snowfall - Säsong 4 har premiär 25 februari

"Snowfall" tar avstamp i crackepidemins framfart i Los Angeles. Serien följer flera karaktärer som är på en våldsam kollisionskurs och huvudpersonen är den unga gatuförsäljaren Franklin Sain (Damson Idris, "Outside the Wire"). När gängvåld sprider sig är frågan om Franklin kan få tillbaka kontrollen över sin verksamhet och förhindra totalt krig på gatorna?

Just Mercy - Filmen är tillgänglig nu på HBO Nordic

En gripande och tankeväckande sann historia om den unga advokaten Bryan Stevenson (Michael B. Jordan) och hans historiska kamp för rättvisa. Efter att Bryan har utbildats vid Harvard reser han till Alabama för att försvara oskyldiga fångar. Förutom Jordan ser vi också Jamie Foxx och Brie Larson. Destin Daniel Cretton har regisserat.
 
 
 
Filmer tillgängliga 1 februari

Forrest Gump
Transformers
Transformers: Age Of Extinction
Transformers: Dark Of The Moon
Transformers: Revenge Of The Fallen
Transformers: The Last Knight Divergent
Divergent
The Allegiant
The Insurgent
Twilight
The Eclipse
The New Moon
The Breaking Dawn, pt. 1
The Breaking Dawn, pt 2

Filmer tillgängliga 10 februari

Child 44
Danny Collins
The Infiltrator
Kyss Mig
Løvekvinnen
The Mechanic
Resurrection
Morran och Tobias: Som en skänk från ovan
Pojkarna
Pyromanen
| 22 januari 2021 17:00 |