Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

2 juli 2015 | 18:00

Nya trailern till "London Has Fallen" bedöms vara extremt okänslig

Bilder på ett exploderande London får reaktioner.
Den 7:e juli har det gått tio år sedan London utsattes för de bombdåd där 56 människor miste livet, och ytterligare 700 skadades. Det är mot bakgrund av det lätt att se varför det höjts upprörda röster mot den nya trailern för "London Has Fallen", som alltså just släppts lagom till 10-årsdagen. 

I trailern visas hur världsmetropolen exploderar, och bland annat Big Ben och London Eye skymtar förbi. Uppföljaren till "Olympus Has Fallen" regisseras av svenske Babak Najafi (känd för "Sebbe" och "Snabba Cash 2") och huvudrollerna spelas av Gerard Butler, Aaron Eckhart och Morgan Freeman. Den planeras att släppas först tidigt år 2016 vilket gör att tidpunkten för trailerns release ifrågasatts från många håll

Philip Nelson, som är talesman för minnesfonden "The Tavistock Square Memorial Trust", säger så här:

- Det här är inte första gången som Hollywood uppvisar okänslighet. Om filmen handlar om terrorism så är det här extremt okänsligt. Människor har också nyligen dött i en terroristattack i Tunisien. Vår fond har fått mycket hjälp från USA så jag tycker att det här är fel bilder att visa för världen. Är verkligen sommaren den bästa tidpunkten att marknadsföra filmen på överhuvudtaget?

Här är trailern:


Vad tycker du? Okänsligt eller ej?
| 2 juli 2015 18:00 |