Serie

Skribent

Robert Lange

9 januari 2016 | 21:00

Nya "Tales from the Crypt" blir sig inte lik utan Crypt Keeper

När M. Night Shyamalan i höst rebootar den klassiska skräckserien "Röster från andra sidan graven" kan det enligt ett rykte bli utan seriens ikoniska värd och i ett helt annat format än vad vi är vana att se den i.
Sajten Bloody Disgusting har en hel del nya detaljer kring M. Night Shyamalans reboot av skräckserien ”Tales from the Crypt”. Informationen kommer enligt sajten från en pålitig insiderkälla och om detta skulle visa sig vara sant är det inte goda nyheter. 

När den gamla publikkära TV-serien kommer på tal är det främst den dess illviliga, kacklande och galne värd – the Crypt Keeper – som dyker upp i huvudet. Med sina galna upptåg, mörka humor och fyndiga repliker introducerade och avslutade han varje avsnitt i serien och blev ett ikoniskt ansikte utån för ”Tales from the Crypt”. Men i höst kan serien återupplivas utan honom. Enligt Bloody Disgusting är detta bl.a. för att HBO fortfarande äger rättigheterna.

John Kassir som gjorde den välkända rösten till karaktären kan ha bekräftat dessa planer via sin Twitter: 

”Crypt Keeper är populärare än någonsin, och det vore synd och skam att inte ha med honom som programledare.”

Man verkar ha en idé om att istället göra något i stil med filmen “Tales from the Crypt” (1972), där the Crypt Keeper porträtterades av Ralph Richardsson som en mystisk gammal man. Enligt Bloody Disgusting ska den nya serien ska introduceras av en gammal man med käpp och mörk huva som sitter och värmer sig framför en öppen eld.Detta är dock inte allt. Som ni minns bestod ”Tales of the Crypt” av en ny story i varje avsnitt som ofta regisserades av stora regissörer (bland andra Richard Donner, William Friedkin och Tobe Hooper) och rollbesattes av kända skådespelare (som Brad Pitt, Tom Hanks och Daniel Craig). Vidare var varje avsnitt också baserat på någon av serietidningarna ”Tales from the Crypt”.

Enligt ryktena kommer den nya serien göras på ett helt annat sätt. Det ska vara en story per säsong som delas upp i flera avsnitt, som ”American Horror Story”, och den nya rebooten kommer inte att ha något med serierna att göra. 

Detta är ännu inte officiellt bekräftat och personligen hoppas jag att det antingen bara är rykten (dock är det märkligt att Kassir isåfall twittrar om det) eller att informationen kommer från tidigare diskussioner om hur den nya serien skulle kunna göras, som nu läckt ut. I annat fall kommer det inte att bli den serie som jag länge sett fram emot att få återse.

UPPDATERING: Shyamalan annonserade nyligen följande via sin Twitter:

"Jag skulle aldrig göra "Tales from the Crypt" utan CK! Det blir en ny tagning på honom då rättigheterna till dockan ägs av HBO. Lovar, han kommer att bli cool och mörk!"

Så vi kommer att få återse Crypt Keeper trots allt! Men vi vet fortfarande inte om han kommer att vara en docka (kommer isåfall John Kassir att låna ut sin röst igen) eller kanske spelas av en människa, och vem kan i så fall tänkas spela karaktären. Vad tror ni?

| 9 januari 2016 21:00 |