Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 februari 2018 | 21:36

Nya "Star Wars"-filmer av skaparna bakom "Game of Thrones"

David Benioff och D.B. Weiss ska skriva och producera en serie nya Star Wars-filmer.
Skaparna bakom tv:s mest framgångsrika fantasyserie flyttar till filmvärldens största franchise. Idag avslöjas det på StarWars.com att herrarna David Benioff och D.B. Weiss får ansvar för en serie helt nya "Star Wars"-filmer.
 
- Sommaren 1977 reste vi till en galax långt, långt borta och vi har drömt om den sen dess. Vi är hedrade över möjligheten, lite skrämda av ansvaret, och så spända på att sätta igång så snart den sista "Game of Thrones"-säsongen är färdig, kommenterar Benioff och Weiss.

Lucasfilms vd Kathleen Kennedy kallar Benioff och Weiss för två av de bästa historieberättarna just nu:

- Deras komplexa karaktärer, djupa historier och rika mytologi kommer att bryta ny mark och ta "Star Wars" på nya spännande vägar.
 
De nya filmerna kommer vara fristående från Skywalker-episoderna och från den nyss utannonserade trilogin som Rian Johnson utvecklar. Det är inte klart när de ska släppas, eller hur releaseplanen överlag ser ut efter "Episode IX" i december 2019. Men vi kommer troligtvis få minst en "Star Wars"-film om året en bra bit in på 2020-talet.
 
Näst på tur från Lucasfilm är "Solo: A Star Wars Story" med biopremiär i maj. Den sista säsongen av "Game of Thrones" sänds under 2019.
 
 
Vad hoppas ni få se i Benioff och Weiss Star Wars-filmer? Tyck till nedan.
| 6 februari 2018 21:36 |