Film

Skribent

Thomas Linnaeus

11 mars 2023 | 17:01

Nya "Spider-Verse" blir enorm: "Vi har i princip gjort fem filmer i en"

I "Spider-Man: Across The Spider-Verse" kommer Miles Morales att besöka fem olika dimensioner och träffa andra versioner av sig själv.
Vår trikåklädda spindelvän Miles Morales - också känd som Spider-Man, kommer att återvända i nya "Spider-Man: Across The Spider-Verse" som släpps redan i sommar.
 
I en ny intervju med Empire har flera nyckelpersoner bakom nya "Spider-Verse" öppnat upp om den kommande filmen. Produktionen verkar vara en ambitiös satsning på att visa upp olika "Spindelmannen"-universum och det är inget som skrämmer manusförfattaren och producenten Christopher Miller:
 
- Vårt kontrakt med publiken är att ge dem något de aldrig sett förut. Den första filmen handlade om att få karaktärer in i Miles dimension. Den här handlar om att Miles är på väg in i andras.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
En affisch från kommande "Spider-Man: Across the Spider-Verse".
 
 
"Spider-Man: Across The Spider-Verse" har inte bara en, utan tre regissörer. Joaquim Dos Santos, Kemp Powers och Justin K. Thompson delar på registolen, och det kan behövas med tanke på hur omfattande filmen är. Dos Santos berättar:
 
- Varje värld är en stadig plats - vi har i princip gjort fem filmer i en.
 
I "Spider-Man: Across The Spider-Verse" kommer vi att få se fem olika världar. Dels har vi Earth-65, som urskiljer sig genom en palett med glada vattenfärger, Mumbattan som är inspirerat av Indien, Nueva York, där en framtida version av Spider-Man kommer ifrån, punkiga New London där Spider-Punk finns, och sist har vi en femte dimension - som fortfarande är hemlig.
 
Shameik Moore, som spelar Miles Morales är slutligen också väldigt uppspelt inför "Spider-Man: Across The Spider-Verse":
 
- Jag kan säga att den här storyn toppar den första. Om "the sky is the limit" var mottot
förra gången, är himlen nu golvet. Vi står på det och tittar på Jupiter!
 
"Spider-Man: Across The Spider-Verse" släpps på biografer i Sverige den 2 juni.
| 11 mars 2023 17:01 |