Spel

Skribent

Viktor Eriksson

18 oktober 2023 | 19:05

Nya Silent Hill: Ascension sågas av fansen efter första trailern

Återkomsten för skräckserien som en interaktiv tv-serie har inledningsvis möts av skepsis.
Konami har nu släppt trailern för nya “Silent Hill: Ascension” och mottagandet bland fansen har inte direkt varit superpositivt. Bland de högst uppröstade kommentarerna på Youtube-versionen av trailern syns utlåtanden som:
 
“Låt oss ge Silent Hill-titeln till en spelstudio som aldrig hört talas om Silent Hill tidigare.”

“Åh ja, det här är precis vad Silent Hill-fansen bett om i årtionden, en interaktiv serie som är så långt från huvudhandlingen och atmosfären som möjligt som originalspelen.”

“Så kan vi alla vara överens om att jag bara kommer försöka döda karaktärerna så snabbt som möjligt?”
 
 
Silent Hill: Ascension marknadsförs som en interaktiv mediaupplevelse och kommer bli tillgänglig den 31 oktober som en tv-serie där tittarna kan fatta beslut i realtid om handlingen via en webbsida eller app till Android eller IOS. Nya interaktiva scener kommer släppas under ett halvår framöver och serien kommer också att göras tillgänglig i ett låst format som baseras på hur majoriteten av tittarna röstat. “Silent Hill: Ascension” är utvecklat av Bad Robot Productions, Behavior Interactive, Genvid Entertainment och DJ2 Entertainment.
 
“Silent Hill: Ascension” är det första Silent Hill-verket sedan “P.T.” som släpptes 2014 och var en interaktiv teaser för ett spelet “Silent Hills” som var under utveckling av Hideo Kojima och Guillermo del Toro innan det lades ner. “Silent Hill: Ascension” klassas som en spin-off och är inte nästa del i huvudserien för Silent Hill. Detta är istället tänkt att bli remaken av “Silent Hill 2“ samt helt nya “Silent Hill f”.
| 18 oktober 2023 19:05 |