Film

Skribent

MovieZine

25 januari 2022 | 15:30

Nya officiella bilder från "Spider-Man: No Way Home" avslöjar en stor spoiler

Eller är det ens en överraskning vid det här laget...?
Det är svårt att prata om "Spider-Man: No Way Home" utan att dyka in i spoilers, men nu har filmen redan varit ute i sex veckor - vi räknar med att de flesta som är intresserade har hunnit se den på bio.

Sony har varit rätt skickliga på att hålla några av filmens överraskningar hemliga inför premiären, men nu börjar det lossna. I en artikel på sajten Befores and Afters, som handlar om specialeffekterna i filmens stora slutstrid, kan vi hitta nya officiella bilder på Spider-Man...
 
 
...och Spider-Man...
 
 
... och Spider-Man!
 
 
Tom Holland får här en hjälpande hand av Andrew Garfield och Tobey Maguire, alias Peter Parkers från alternativa universum. De här stillbilderna från filmen har inte visats hittills, så det är första gången alla tre spindelmän är samlade i officiellt släppt material.

I intervjun, trevlig läsning för dig som gillar VFX-snack, berättar filmens visual effects supervisor Chris Waegner om hur man gick tillväga för att särskilja på tre snarlika hjältar i en finalfight med många skurkar.

- Det var viktigt för oss att man skulle kunna identifiera varje Spider-Man. Det var också en utmaning när deras dräkter har liknande färger, och allt utspelar sig på natten. Vi löste det genom att fokusera på varje Spider-mans fysiska personlighet, eller deras spider-stil, om man så vill - hur de svingar sig, hur de kastar sina nät, och deras ikoniska poser. Så varje Spider-Man har sin egna unika stil när de visas bredvid varann.
 
 
"Spider-Man: No Way Home" fortsätter att gå starkt på bio och är just nu åter etta på den svenska biotoppen. Filmen har snart spelat in 1,7 miljarder dollar världen över. Det gör den till tidernas 6:e mest framgångsrika film.
| 25 januari 2022 15:30 |