Spel

Skribent

Thomas Linnaeus

18 maj 2023 | 17:00

Otippat! Nya “Mortal Kombat” går tillbaka till rötterna

Uppföljaren “Mortal Kombat 11” blir lustigt nog “Mortal Kombat 1” som ska fungera som en lätt reboot av serien.
Om man pratar om brutala fightingspel kommer oftast “Mortal Kombat” på tal. Men efter elva delar i huvudserien är det dags för spelstudion NetherRealm att återvända till rötterna. Istället för “Mortal Kombat 12” har man avslöjat att det nya spelet kommer att bli “Mortal Kombat 1”, skriver Polygon.
 
 
I trailern ovan får vi se flera bekanta ansikten. Bland annat är det Shang Tsung, Liu Kang, Raiden, Scorpion och Sub-Zero som alla debuterade i det första “Mortal Kombat”. Men deras design skiljer sig en aning från hur de såg ut när första spelet släpptes 1992. Hur kommer det sig?
 
Utvecklaren NetherRealm kallar nämligen spelet “ett pånyttfött “Mortal Kombat”-universum som har skapats av eldguden Liu Kang, med omgjorda versioner av ikoniska karaktärer”. Ett nytt fightingsystem och nya spellägen utlovas, samtidigt som seriens ikoniska “fatalities” återvänder.
 
Men det är inte allt, Jean Claude Van-Damme kommer även att dyka upp i serien som Johnny Cage. Karaktären inspirerades redan 1992 av skådespelaren, men Van-Damme har aldrig medverkat själv. I “Mortal Kombat 1” kommer han dock att vara med som ett skin till Johnny Cage, som man måste betala för.
 
Polygon intervjuade Ed Boon, som var med och skapade “Mortal Kombat”, om Van-Dammes koppling till serien:
 
- Tanken var han skulle spela Johnny Cage. Vi presenterade idén för Van Damme, men det gick aldrig ihop. Vi tog bilder från “Bloodsport” och pratade om digitaliserad grafik och hur det kommer att bli med Van Damme i spelet. Men vid något tillfälle tackade han nej. Men vi frågade senare, kanske ett par gånger, så sent som kanske “Mortal Kombat 9”.
 
Lyckligtvis har skådisen ändrat sig nu. “Mortal Kombat 1” släpps den 19 september i USA till Nintendo Switch, Playstation 5, Windows PC, och Xbox Series X.
| 18 maj 2023 17:00 |