Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 oktober 2018 | 08:45

Ny ”Grudge” på bio sommaren 2019

Med "Insidious"-stjärnan Lin Shaye i en av huvudrollerna: "Den otäckaste skräckfilmen jag någonsin gjort."
Efter en problemkantad produktion är rebooten på ”The Grudge” redo för biopremiär. Och skräckfans kan se fram emot en tidigare premiär än augusti 2019, som det först var sagt. Enligt Comicbook.com släpps rysaren redan 21 juni 2019 på amerikanska biografer.

”Grudge” är en ny engelskspråkig version av den japanska kultskräckisen ”Ju-On: Förbannelsen” från 2002. Originalfilmens producent Tala Ichise satte käppar i hjulet för den nya filmen då han krävde en producentroll och ekonomisk kompensation. Detta har gjort att inspelningen dröjde.

Men nu är filmen snart klar, och har bland andra Andrea Riseborough (”Mandy”), Demián Bichir (”The Nun”), John Cho (”Searching”) och Lin Shaye, som mött på hämndlystna spöken förr i "Insidious"-filmerna. Hon har redan hyllat nya ”Grudge” med stora ord:

- Vänta tills ni får se den. Det är den läskigaste filmen jag har varit med om. Och den otäckaste roll jag någonsin har haft. Skräckfilmsälskare kommer bli galna, det kan jag lova er.

”Grudge” regisseras av Nicolas Pesce, mest känd för thrillern ”The Eyes of My Mother” som visades på filfmestivaler 2016. Filmen har än så länge inget svenskt premiärdatum.
| 24 oktober 2018 08:45 |