Skribent

Alexander Kardelo

30 maj 2016 | 20:30

Nya ”Ghostbusters” är bättre än gamla ”Ghostbusters”, tycker Dan Aykroyd

"Mer skratt och mer skräck än i de första två filmerna".
Nya ”Ghostbusters” har det inte lätt. Internet sågade idén redan när det blev känt att fyra kvinnor skulle ta över som Spökligan, och filmens trailers har inte direkt gjort under för hajpen.

Det återstår att se om den övernaturliga komedin är så usel som många redan har bestämt sig för att den är. Men Dan Aykroyd gör iallafall ett försök att vända opinionen. 

Aykroyd, som skrev manus till de två första filmerna tillsammans med Harold Ramis och spelade rollen som Ray Stantz, rullade ut lycklig efter en första förhandsvisning i helgen. Han skriver på Facebook:

"Förutom briljanta, äkta prestationer från både manliga och kvinnliga skådespelare, har den mer skratt och skräck än de första två filmerna. Plus att Bill Murray är med!"


Inte bara Murray, utan även Dan Aykroyd, Ernie Hudson och Sigourney Weaver ska ha cameoroller i den nya filmen. Så alla åsikter om filmen från skådespelare inblandade i filmen bör vi nog ta med viss nypa salt. Men just nu behöver ”Ghostbusters” all god publicitet den kan få, och jag håller iallafall tummarna än för att filmen är bättre än väntat. Vem är med mig? 

”Ghostbusters” har biopremiär den 22 juli. 
| 30 maj 2016 20:30 |