Serie

Skribent

MovieZine

28 september 2021 | 12:30

Nya filmer och serier på Amazon Prime Video i oktober

Fyra nya rysare från Blumhouse, en Justin Bieber-dokumentär och en dramaserie om fotbollslegenden Diego Maradona dyker upp på Prime Video den närmaste månaden.
"Jag vet vad du gjorde förra sommaren" har blivit tv-serie och Blumhouse bjuder på fyra nya skräckisar. Hösten på Amazon Prime Video bjuder också på en närmare inblick i en popikon och en fotbollsstjärnas liv. Dessutom får vi en ny komedi med Kristen Bell i huvudrollen som kupongbedragare - läs mer om "Queenpins" och andra premiärer nedan.
 
Welcome to the Blumhouse - fyra filmer med premiär 1 & 8 oktober

Skräcksatsningen "Welcome to the Blumhouse" återvänder till Amazon Prime Video med fyra nya thrillers som dyker in på djupet i mänsklighetens mörkaste och mest fruktade rädslor. Dessa övernaturliga berättelser hyllar klassikerna inom skräckgenren från 70-, 80- och 90-talet. "Bingo Hell" och "Black as Night" har premiär 1 oktober. "Madres" och "The Manor" har premiär 8 oktober.

Justin Bieber: Our World - premiär 8 oktober

Musikdokumentären "Justin Bieber: Our World" tar med tittarna både back- och onstage samt in i privatlivet hos den världskända musikikonen när han förbereder sig för sin konsert ”New Year’s Eve Live With Justin Bieber”. Efter en tre års lång paus från att göra framträdanden på heltid ger sig Justin Bieber upp på scenen och levererar en otrolig show på Beverly Hilton Hotel för 240 inbjudna gäster samt för miljontals fans runtom i världen via livestream.

The Pursuit of Love - premiär 8 oktober

En romantisk dramakomedi om kärlek och vänskap som utspelar sig i Europa mellan första och andra världskriget. I filmen följer tittare äventyren och olyckorna hos den karismatiska och orädda Linda Radlett (Lily James) och hennes bästa vän och kusin, Fanny Logan (Emily Beecham). Uppfyllda av ett behov av kärlek och äktenskap letar de båda efter den idealiske maken
 
 
I Know What You Did Last Summer - seriestart 15 oktober

Nya skräckserien baserar sig på Lois Duncans novell från 1973, som också låg till grund för den ikoniska filmen från 1997. I serien får tittare följa en grupp tonåringar som hemsöks av en dödlig bilolycka som skedde för ett år under deras studentfirande. Gruppen blir tillsammans bärare av en mörk hemlighet samtidigt som de förföljs av en brutal mördare. Under serien försöker de lösa gåtan om vem som jagar dem och upptäcker mörka sidor hos varandra och deras stad som annars varit lugn och trygg.

Queenpins - premiär 22 oktober

Kristen Bell och Vince Vaughn medverkar i en verklighetsinspirerad komedi om den uttråkade och frustrerade hemmafrun Connie och hennes bästa vän, vloggaren JoJo, när de båda förvandlar sin hobby – att samla kuponger – till en bedrägeriverksamhet som genererar miljontals dollar.

Maradona: Blessed Dream - seriestart 29 oktober

I "Maradona: Blessed Dream" ser vi tre olika skådespelare porträttera Diego Armando Maradona genom hans liv och karriär. I serien kommer tittare bland annat få följa Maradonas tid i Villa Fiorito i Argentina, hans banbrytande karriär i Barcelona och Neapel samt hans nyckelroll i att ta landslaget till vinst i världsmästerskapen i Mexico 1986.

Angela Black - premiär i oktober

"Angela Black" är ett psykologiskt drama i sex delar med Golden Globe-vinnaren Joanne Froggatt i huvudrollen. Serien handlar om Angela Black som till synes lever ett idylliskt liv i ett vackert hus i en av Londons förorter. Hon har två vackra och karismatiska söner, en hårt arbetande make vid namn Olivier (Michiel Husman) och på dagarna arbetar hon som volontär på ett hundhem. Men under fasaden döljer sig ett mörker, våld i hemmet. Angela är fångad i en relation som hon inte kan fly ifrån.
 
 

34 nya filmer på Amazon Prime Video

 
Streamingtjänsten presenterar tyvärr inte vilka filmer som kommer in i utbudet. Här är ett urval av de filmer som har dykt upp på Prime Video under de senaste veckorna.
 
A History of Violence
About Us
Ape vs Monster
Birds of Paradise
Butchers
Funny Games
I Feel Pretty
Little Women
Point Break
Power Rangers
Prisoners
Push
Rambo: Last Blood
Red
Red 2
Remember Me
Safe
Safe Haven
Sicario
Sliding Doors
That Awkward Moment
Transporter 3
Twilight (alla 5 filmerna)
V for Vendetta
Vacation
Vad kvinnor vill ha
War Dogs
Warm Bodies
We Were Soldiers
Yes Man
 
Den 19 november släpps dessutom "The Wheel of Time", Amazons påkostade fantasy-filmatisering av "Sagan om drakens återkomst". Se trailern till första säsongen av "The Wheel of Time" här...
| 28 september 2021 12:30 |