Serie

Skribent

MovieZine

10 april 2021 | 17:00

Nya fall för ”Maria Wern” i vår - se trailern för den nya säsongen

Tittarsuccén ”Maria Wern” är snart tillbaka med en ny säsong. Premiär på C More 19 april.
I säsong 8 får Maria Wern (Eva Röse) med kollegor ta sig an fyra nya fall som skett på Gotland. Denna gång utreds en explosion under en militärövning, mord bland ungdomsgäng, brutala rån under travveckan i Visby och en försvunnen dement man med hagelgevär.

Den här gången är skådespelerskan Eva Röse även exekutiv producent för serien:

– Jag är så oerhört stolt över att titulera mig medskapande och exekutiv producent för denna säsong av ”Maria Wern”. Att skapa historierna från grunden och se sina karaktärer ta form är en dröm jag haft länge. Det har varit otroligt lärorikt att samarbeta med författarna och ta vår serie till ännu en ny nivå, kommenterar hon.
 
 
 
Serien utspelar sig på Gotland och är baserad på karaktärerna från Anna Janssons deckarromaner. Eva Röse spelar huvudrollen som Maria Wern och hennes kollegor av Erik Johansson, Allan Svensson, Samuel Astor Åström och Peter Perski.

Till gruppen ansluter också nya kollegan Sasha Raufi (Lola Zackow). Bland gästskådespelare syns denna säsong bland andra Maja Rung, Hanna Ardéhn, Peshang Rad, Sten Ljunggren och Eva Fritjofson.
 
 

Synopsis – Säsong 8 av "Maria Wern"

 
Fienden ibland oss - avsnitt 1-2 

Under en militärövning på Gotland mobiliseras tusentals soldater på ön. En plötslig explosion inträffar på militärt skyddsområde och en ung soldat mister livet. Maria Wern och hennes kollegor kopplas in på fallet, men militären är mer förtegen än väntat. Vad ligger egentligen bakom explosionen? Gotlandspolisen får även ett nytt tillskott: Sasha som har bakgrund från militär utlandstjänst – något som väcker tankar inom Maria och får henne att börja tveka om hon är rätt plats i livet.

En orättvis rättvisa - avsnitt 3-4 

En livlös tonåring fiskas upp ur havet utanför Gotland och det uppdagas att han har rymt från ett ungdomshem på ön. Kort därefter försvinner ännu en tonåring. Maria pressar killarna på ungdomshemmet i hopp om svar, något som slår tillbaka mot henne. Sebastian känner oro för Maria och deras framtid när hon i hemlighet söker utlandstjänst. Maria försöker lugna hans oro – samtidigt som hon har kvar längtan om något större i livet.

Ondskans djupa rot - avsnitt 5-6 

När en man hittas skjuten på en gotländsk strand blir den gamle markägaren genast misstänkt. Han är beväpnad, dement – och spårlöst försvunnen. Maria gör sitt yttersta för att hitta honom innan han skadar någon annan. Samtidigt gör Arvidsson en oanad upptäckt som rör hans familj. Hartmans dotter besöker ön för att göra ett miljöreportage. Sebastian börjar drömma om att skaffa barn med Maria, men hon är tveksam.

Som skuggor - avsnitt 7-8 

En rad brutala rån sker under travveckan i Visby. Det skapar stor oro, inte minst bland öns turister. Rånen har något gemensamt – endast personer med föremål som är värda en förmögenhet blir bestulna. Gärningspersonen beskrivs som utländsk. Maria och kollegorna blir oense om hur signalementet ska hanteras. Samtidigt ökar pressen från allmänheten – och Maria blir själv vittne till ett nytt rån. Hon lyckas gripa rånaren, men begår samtidigt ett misstag som får ödesdigra konsekvenser.
 
Streama "Maria Wern" och mycket annat kostnadsfritt på C More. Just nu kan du testa tjänsten gratis i 2 veckor - läs mer här...

”Maria Wern” säsong 8 har premiär på C More måndagen 19 april, och på TV4 & TV4 Play tisdagen 4 maj.
| 10 april 2021 17:00 |