Film

Skribent

Alexander Dunerfors

5 november 2018 | 21:20

Nya detaljer om ”Once Upon a Deadpool”

”Deadpool 2”, en av årets stora actionsuccéer, kommer tillbaka på bio i jul - i en barnvänligare version.
Det är Ryan Reynolds och manusförfattarna Rhett Reese och Paul Wernick som står bakom den skruvade idén att klippa om ”Deadpool 2” och få ner åldersgränsen. Om bara några veckor ska succéfilmen upp på amerikanska biodukar på nytt, nu i en PG-13-version som tonar ner våldet och språket.

Deadline rapporterar att den ”nya” filmen just har fått en titel: ”Once Upon a Deadpool”, vilket leker lite med Disney-sagor. Vi får också veta att helt nya scener har spelats in under en hektisk dag, och att en del av biljettintäkterna kommer doneras till välgörenhet:

- Eftersom den här tiden på året handlar om att ge, kommer vi skänka 1 dollar för varje såld biobiljett till Fuck Cancer, som under en begränsad tid ska döpas om till Fudge Cancer, säger Reynolds.
 
 
Det ironiska i sammanhanget är att Ryan Reynolds har kämpat för en barnförbjuden ”Deadpool”-film sedan tio år tillbaka, medan studion Fox länge ville göra filmerna tillåtna för en yngre publik, från 13 års ålder.

- Fox har velat ha en PG-13-gräns sedan 2006. Jag har sagt nej sedan 2006. Nu sa jag ”ja” på två villkor. För det första ska en del av vinsten gå till välgörenhet. För det andra ville jag kidnappa Fred Savage. Det där andra villkoret krävde vissa förklaringar…
 
 
Hur exakt Fred Savage vävs in i historien återstår att se, men han ska enligt källor medverka i de åtta nya scener som väver ihop handlingen. Scenerna förmodas vara inspirerade av klassikern ”The Princess Bride” från 1987, där Savage medverkade som barnskådis.

”Once Upon a Deadpool” får amerikansk biopremiär 12 december och kommer visas fram till jul. Det är inte klart om filmen också når Sverige.
| 5 november 2018 21:20 |