Film

Skribent

Alexander Kardelo

19 december 2021 | 17:50

Nya bilder på Robert Pattinson i "The Batman"

Regissören Matt Reeves utlovar en Batman-version vi aldrig tidigare sett.
Är det här 2022 års mest efterlängtade film? "The Batman" med Robert Pattinson är nu knappt tre månader bort, och i filmtidningen Empire kan man läsa mer om Matt Reeves nytolkning av superhjälten - inspirerad av Nirvana-sångaren Kurt Cobain.

- När jag skriver lyssnar jag på musik, och till första akten lyssnade jag på Nirvana. Det var då det slog mig, att istället för att göra Bruce Wayne till den playboy vi tidigare sett så finns det en annan version, någon som har levt igenom en tragedi och lever i avskildhet. Så började jag tänka på Gus van Sants film "Last Days" och såg framför mig en fiktiv version av Kurt Cobain som lever i en herrgård i förfall, berättar regissören.
 
 
Reeves hittade sedan den perfekte skådespelaren i Robert Pattinson, som hade imponerat på honom med sin roll i "Good Time".

- I den filmen kunde man verkligen känna hans sårbarhet och desperation, men även hans mark. Det kändes som en perfekt mix. Och han har den där Cobain-stilen, där han ser ut som en rockstjärna men också en enstöring.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Batman och Catwoman pryder nya Empire-omslagen.
 
Pattinson själv instämmer i beskrivningen av karaktären:

- Bruce har gömt sig. Han är inte social alls. Han bygger sina manicker och prylar, ensam med Alfred. Och till och med Alfred tycker han har blivit galen! Men han är ute varenda natt och blir slagen och skjuten på. Det märks på den slitna dräkten, säger skådisen.
 
"The Batman" får svensk biopremiär 2 mars.
| 19 december 2021 17:50 |