Film

Skribent

Josefine Krischausky

16 juni 2022 | 07:10

Ny version av "Matilda" kommer till Netflix i jul – se första teasern

"Roald Dahl's Matilda the Musical" är filmversionen av den prisbelönade teateruppsättningen från 2010, baserad på barnboken från 1988.
Lite mer än 25 år efter att Danny DeVito gjorde långfilm av Roald Dahls barnbok "Matilda" har det blivit dags för en andra filmatisering. Denna gång är det Netflix som ligger bakom en ny adaption i musikalisk tappning, med titeln "Roald Dahl's Matilda the Musical" .
 
Streamingtjänsten har lovat att sätta sin egen prägel på berättelsen, men den övergripande premissen känner vi väl igen sedan tidigare. Matilda Wormwood är en ung, skarp och nyfliken flicka, med en riktigt livlig fantasi, som bara råkar ha världens sämsta föräldrar. På sin skola finner hon stöd i en godhjärtad lärare, som inspirerar Matilda att utnyttja sina unika förmågor för att skapa rättvisa omkring sig.
 
För regin står Matthew Warchus, som också stod bakom 2010 års Tony-belönade teateruppsättning av "Matilda", men även är känd bland annat för filmen "Pride". Titelrollen spelas av Alisha Weir, och i ensemblen finns även Lashana Lynch ("No Time to Die") som läraren Miss Honey, och Emma Thompson som den elaka rektorn Agatha Trunchbull. 
 
Netflix har nu släppt en första teaser-trailer till den familjevänliga musikalen. Se den här nedan:
 
 
"Roald Dahl's Matilda the Musical" får premiär på Netflix lagom till julhelgen i år. Framöver kan vi dessutom förvänta oss att få se ännu fler Roald Dahl-adaptioner hos streamingtjänsten, som förra året köpte rättigheterna till alla berättelser från författaren. 
| 16 juni 2022 07:10 |