Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 april 2022 | 19:35

Ny värsting-dinosaurie visar upp sig i "Jurassic World: Dominion"

Spana in den första bilden på filmens Giganotosaurus, som kommer skapa kaos på biodukarna i sommar.
Fem "Jurassic"-filmer och än finns det utrymme för större och farligare dinosaurier. När den sjätte landar på bio i sommar ska vi få möta en ny värsting-dinosaurie, och filmtidningen Empire bjussar på den första bilden. 
 
Möt Giganotosaurus i en dramatisk scen - visst liknar det en homage till T-Rexens entré i första "Jurassic Park"?
 
 
Vad är det här för gosing då? Giganotosaurus är inte något nytt påhitt, även om de senaste filmerna har introducerat oss för ett och annat genetiskt modifierat monster. De fanns på riktigt, under Krita-perioden, och nämns som den största köttätande dinosaurien. 
 
- Jag ville ha med något som liknade Jokern. Den vill bara se världen brinna, förklarar regissören Colin Trevorrow. Mysigt!
 
Giga - som den kallas - lär onekligen skapa en del kaos för filmens mänskliga hjältar, spelade av Bryce Dallas Howard, Chris Pratt och originaltrion Sam Neill, Laura Dern och Jeff Goldblum. Vi kommer också få möta Mamoudou Athie ("Archive 81") som dino-forskare anställd av BioSyn, och DeWanda Wise ("Fatherhood") som modig pilot. 
 
 
Vi vet redan att "Jurassic World: Dominion" blir den längsta filmen i franchisen, och nu finns ytterligare en giga-ntisk anledning för fansen att gå på bio i sommar. Premiären då? 10 juni!
| 10 april 2022 19:35 |