Serie

Skribent

Alexander Kardelo

8 augusti 2020 | 15:00

Ny tv-serie zoomar in på ikoniska filmscener

Ava DuVernay gör dokumentär inspirerad av Twitter-kontot "One Perfect Shot".
Regissören Ava DuVernay ställer in fokus på några av filmhistoriens mest oförglömliga filmscener. En ny dokumentärserie på HBO Max lånar namn och koncept från "One Perfect Shot" på Twitter, och ska titta närmare på ikoniska ögonblick tillsammans med regissörerna som skapade dem.

Enligt Variety ska varje avsnitt ge en filmskapare ett gäng visuella verktyg, för att låta dem kliva in i sina scener och gå igenom dem i detalj. Regissörerna kommer att dela med sig av såväl utmaningar som lärdomar, och visa vilka som har inspirerat dem.

- Jag har alltid velat göra en serie om regikonsten. Att få skildra stora filmskapares hantverk är en dröm som blivit sann, kommenterar "Selma"-regissören DuVernay.

"One Perfect Shot" låter som alldeles perfekt tv-underhållning för oss filmnördar! En härlig chans att få fördjupa sig i några av tidernas bästa filmer med detaljer vi kanske aldrig hört förut.

För dig som slukar dokumentärer om film kan vi också rekommendera James Camerons "Mästarna av science fiction", aktuell på SVT Play.
| 8 augusti 2020 15:00 |