Serie

Skribent

MovieZine

5 maj 2021 | 09:15

Ny tv-serie på gång om Amerikas mest beryktade cowboy – Billy the Kid

”Vikings”-skaparen Michael Hirst bakom Viaplays nya satsning.
I sommar startar inspelningen av Viaplays nya originalserie ”Billy the Kid” om en av Amerikas kanske mest välkända brottslingar och cowboys.

Serien är skriven och producerad av Michael Hirst (”Elizabeth”, ”The Tudors”, ”Vikings”) och beräknas ha premiär under 2022. Inspelningarna äger rum i kanadensiska Calgary, och totalt släpps åtta avsnitt.

– Billy the Kid har alltid varit en hjälte för mig, ända sedan barndomen. Jag växte upp i norra England men det gjorde ingen skillnad. Billy var en speciell typ av laglös. Till att börja med var han så ung och dessutom var han inte en psykopat som tyckte om att döda eller råna enbart för materiella ting. Han var en laglös större delen av sitt liv, men han ville aldrig vara det. Han var född in i en fattig irländsk familj och ville bli en vanlig amerikan, men tilläts aldrig att bli det, säger Michael Hirst, författare och exekutiv producent.

”Billy the Kid” beskrivs som ett episkt romantiskt äventyr, baserat på berättelsen om den beryktade Billy the Kid (även känd som William H. Bonney). Han hade irländska rötter och växte upp i en laglös och våldsam värld, men var till skillnad från många andra revolvermän en snäll och respektfull ung man – som dessutom kunde läsa och räkna.

Karaktären har skildrats på film många gånger förr, bland annat i Howard Hughes ”Den laglöse” från 1943, och i ”Young Guns”-filmerna där han spelades av Emilio Estevez. Den senaste filmen är ”The Kid” från 2019, med Ethan Hawke och Dane DeHaan.
| 5 maj 2021 09:15 |